Τρίτη 31 Μαΐου 2005

C' Est Non! (Thank God!) και άλλα πολλά!

by lkrory21


Το σκίτσο είναι από το site της εφημερίδας "Guardian". ( Ευχαριστούμε τον Κων/νο για την υπόδειξη).

Λογικά αύριο θα "πέσει" άλλο ένα όχι από τους Ολλανδούς (και αργότερα από Δανία - Ιρλανδία) ώστε το κουρελόχαρτο που ακούει στο βαρύγδουπο όνομα "Συνθηκη Ευρωπαϊκού Συντάγματος" να πάει στον κάλαθο των αχρήστων. Ένα σύνταγμα που αναφέρει 150 φορές τις φράσεις "οικονομία", "ελευθερη αγορά", "τράπεζα" αλλά ελάχιστες φορές "Ανθρώπινα δικαιώματα", "κοινωνικό κράτος", κλπ. Αφήστε δε τους Ευρω-Κινδυνολόγους που παρουσιάζουν τις συνέπειες του ΟΧΙ ως περιπου το αντίστοιχο πυρηνικής καταστροφής για την Ευρώπη... Λες και το ΟΧΙ θα φέρει την Ευρώπη υπο αμερικάνικη στρατιωτική κατοχή ενώ εκατομμύρια Κινέζοι θα σαλτάρουν με μπλουζάκια των 3-5€ στη μασχάλη! (Κάτι αντίστοιχο με την κινδυνολογία πέρυσι στο δημοψήφισμα για την Κύπρο που το ΟΧΙ παρουσιαζόταν περίπου ως βύθιση της Μεγαλόνησου! Σιγά! Από τότε τα πράγματα πάνε όλο και καλύτερα!).

Καλύτερα ΟΧΙ παρά συνέχεια "Ναι, φορτωσ' μ' και αυτό στην πλάτ', εφέντη"

Εδω βέβαια στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, 9 στους 10 δεν έχουν ιδέα για όλα αυτά ούτε το ότι ήδη το έχουμε επικυρώσει ως κράτος (από 19 Απριλίου!). Αλλά αμα ρωτήσεις για τους συσχετισμούς της Eurovision και τις ψηφοφορίες εκεί...


Πάμε σε άλλα τώρα....


ΣΗΜΕΡΑ:

Τεχνόπολη(Γκάζι) 21:00.
Ανοίγει η αυλαία του 5ου Ευρωπαϊκού Jazz Festival με τους έλληνες Jazz Upstairs Big Band μαζί με την Εύη Σιαμάντα και το πορτογαλλέζικο τρίο Bernando Sassetti. Το φεστιβάλ θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή 5/6 και η είσοδος είναι ελεύθερη. See you there!

ΕΙΔΑΜΕ:

Σαββάτο 28/5 Τ.Ε.Ι. Πειραία:
24hour Ambient / Experimental / Electronic Free Festival.
Βρεθήκαμε στο φεστιβάλ που διοργάνωσε η Creative Space Records από τις 8μμ (όπου ήταν μόλις 30-40 άτομα στο χώρο) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες(όπου "διασκέδαζαν" πάνω απο 500 άτομα). Ήταν μια διοργάνωση με αρκετές ατέλειες (ίσως έφταιγαν και οι βροχές που δεν αφησαν τους διοργανωτές να στήσουν τα μηχανήματα έξω ή όπως το φανταζόνταν) αλλά εν γένει καλή. Πολύ καλή μουσική από Fluxion, Simplex, Dani Joss, Peekay Tayloh, Spyweirdos, κλπ σε πειραματικούς ηλεκτρονικούς ρυθμούς. Πολύ καλές ήταν και οι προβολές βίντεο, ειδικά οι σκηνές της προπολεμικής Γερμανίας κατά τη διαρκεια του σετ του Fluxion .
Ελπίζουμε να επαναληφθεί γιατί λείπουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις από την πόλη.
(Αν κάποιος ήταν εκεί μετά τις 3 και μετά ας μας στείλει info/review με ένα e-mail!)

Κυριακή 29/5 ΡΟΔΟΝ:
James Taylor Quartet / Steve Wynn.

Τελευταία συναυλία ever με τον James Taylor και το soul/funk set να βάζουν φωτιά στο ΡΟΔΟΝ ενώ η μπάντα του Steve Wynn γκρέμισε ότι απέμεινε με ένα δυνατό rock set διανθισμένο με αρκετά κομμάτια από τους πάλαι πoτε Dream Syndicate. Κορυφαία στιγμή όταν ο S.Wynn και ο κιθαριστας του "πηδήσανε" κάτω και έπαιζαν χορεύοντας αναμεσα στον κόσμο! Πολύ κέφι και πολύ χορός (ειδικά στις πρώτες σειρές) τόσο από κοινό όσο και τα συγκροτήματα. Μετά τη συναυλία ακολούθησε πάρτυ με όλα τα ποτά κερασμένα(η μπύρα τελείωσε στο τέταρτο πάντως!!!). Τέλος εποχής λοιπόν για το ΡΟΔΟΝ που για χρόνια ήταν ο μόνος συναυλιακός χώρος (παρ' όλες τις ατέλειες) αντίστοιχος με χώρους του εξωτερικού.

STOP THE PRESS:

Μόλις ανακοινώθηκαν το πλήρες πρόγραμμα και τιμές για το line-up του Synch Festival. Σύντομα πληροφορίες και εδώ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ:

Πέμπτη 2/6 Θέατρο Βράχων Thievery Corporation.(35€)

Σαββάτο 4/6 Πεδίον του Αρεως. INDIE FREE FESTIVAL.

Και για το τέλος, κάτι για να γελάσουμε, μια ...χθεσινή είδηση:

"Διαμαρτυρία της Εκκλησίας για συναυλία «σατανιστικού» συγκροτήματος" (από in.gr)

Αθήνα .
Την ακύρωση της προγραμματισμένης για το βράδυ της Δευτέρας εμφάνισης του μουσικού συγκροτήματος Slipknot στο θέατρο Λυκαβηττού ζήτησε από το διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, κάνοντας λόγο για «μουσική του σατανά». Σε επιστολή του προς το διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Σεραφείμ, επικαλείται δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την εμφάνιση των Slipknot στο Λυκαβηττό, που ήταν προγραμματισμένη για τις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας.
Τα δημοσιεύματα αυτά κάνουν λόγο για «μουσική του σατανά» και προβολή σατανιστικών και παγανιστικών συμβόλων, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η μουσική του συγκροτήματος «θα ελευθερώσει σκοτεινές επιθυμίες». Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή, τονίζοντας ότι είναι καθήκον κάθε δημόσιου φορέα να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη -και ιδιαίτερα τους νέους- από κάθε εκδήλωση που προωθεί το σατανισμό και τις καταστροφικές λατρείες και αντιβαίνει στο ισχύον Σύνταγμα.

Χριστόδουλε, κάνε κάτι! Το Έθνος κινδυνεύει! Τώρα οι Slipknot και σε λίγες ημέρες Black Sabbath και Marilyn Manson!!! Αντί το χριστεπώνυμο πλήθος να ακούει Παπαρίζου.... που την έχει ευλογήσει και ο ...Πατριάρχης! Τσκ, τσκ, τσκ!

2 σχόλια:

  1. "Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν" ειδικά στα comments!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/05 5:36 μ.μ.

    Να' σαι καλά *******, που επικαλείσαι το μακαριότατο γιατί αυτές τις μέρες με τα σκάνδαλα που έχουν βγάλει στη φόρα οι μασόνοι, οι εβραίοι και οι εκσυγχρονιστές, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον ρίξουν απο το θρόνο στον οποίο τον ανέβασε ο λαός, ο κλήρος και ο Κύριος μας! Είμαστε λίγοι εμείς ******* όσοι επικαλούμαστε τη χάρη του αρχιεπισκόπου! Φαντάζομαι θα είσαι και εσύ απο αυτούς τους συνεπείς χριστιανούς που στάθηκαν στο πλάι του μακαριότατου όταν αυτός έδινε τον αγώνα ενάντια στη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, στον αγώνα για ένα βροντερό ''ΟΧΙ'' στο προδοτικό σχέδιο Ανάν, στον αγώνα του με τις επιστολές στους αρχηγούς κρατών-κυβερνήσεων για να εμποδίσουν όλοι μαζί την είσοδο της ισλαμιστικής και βάρβαρης Τουρκίας στην ειρηνική και χριστιανική Ευρωπαική Ένωση. Όλα αυτά τα μεάλα εθνικά θέματα σήκωσε στη πλάτη του ο αρχιεπίσκοπός μας με πολύ μικρή στήριξη απο τον πολιτικό κόσμο. Μονάχα ο πρόεδρος Καρατζαφέρης, η γ.γ. Αλέκα (της το ανταπόδωσε με επίσημη επίσκεψη στο Περισσο) και εσχάτως ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος (αλλα αυτός δε πολυπιανεται γιατί αριστερίζει) Εμείς οι λίγοι λοιπόν σηκώσαμε στη πλάτη μας την εθνική αξιπρέπεια ενάντια στα σχέδια των αμερικανών, των εβραίων, των μασόνων και των άθεων εκσυγχρονιστών! Δεν καταφέραμε πολλά, (αν και είχαμε δίκιο), μόνο ένα! Να μη γίνει δεκτό απο τον ελληνοκυπριακό λαό το απαράδεκτο σχέδιο Ανάν! Τώρα η Κύπρος μας έχει στο χέρι της τη βάρβαρη Τουρκία η οποία καταπατά ασύστολα τα ανθρώπινα δικαιώματα (καλά κάνεις και τα αναφέρεις στη Ταφόπλακά σου για το Ευρωσύνταγμα) και για αυτό το λόγω και η μικρή πλην τίμια και γενναία Κύπρος μας δεν επέτρεψε στην άθλια και τυχάρπαστη Τουρκά να συνδεθεί με την Ε.Ε. στις 6/12 στη σύνοδο κορυφής.
    Κλέινω με μιά μικρή υπενθύμιση για το λεγόμενο Ευρωσύνταγμα: Μέχρι και τις εκλογές της 7ης Μαρτίου η Ελλάς, (ενώ είχε την ευκαιρία να παρέμβει στη τελική διαπραγμάτευση στην ελληνική προεδρέια) δεν είχε υποστηρίξει το χριστιανικό παρελθόν της και το χριστιανικό παρελθόν της ευρώπης (στο κάτω κάτω) στη συζήτηση για το ευρωσύνταγμα. Ντροπή! Αίσχος! Όνειδος! Δόξα το Θεώ, με τη νέα διακυβέρνηση αφαιρείται απο το προίμοιο του φιλοεβραικού Ευρωσυντάγματος η αναφορά στην ''ανάγκη για δημοκρατία'' κάποιου κύριου Θουκυδίδη και εισάγεται χάρη στην επιροοή της εκκλησίας μας και τη σύμφωνη γνώμη (ούτε κιχ δεν έβγαλαν) της ελληνικής αριστεράς η ανφορά στη χριστιανική μας παράδοση! Δόξα τω Θεώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή