Πέμπτη 14 Ιουλίου 2005

G...Waterloo

by lkrory21
"Ητανε στραβό το κλιμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος"

Τελικά αν κρίνουμε από την συναυλία που δεν έγινε (Thievery Corp) λόγω βροχής και την χθεσινή εμφάνιση των White Stripes που διακόπηκε στη μέση από τα ...ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν στην περιοχή του Φαλήρου, οι συναυλίες στην Ελλάδα (πρέπει να) γίνονται μόνο κάτω από τελείως καθαρό ουράνο και απόλυτη νηνεμία δημιουργώντας απορίες για το πως οι "κουτόφραγκοι" στην Εσπερία καταφέρνουν και πραγματοποιούν συναυλίες σε βροχές, καταιγίδες ακόμα και μερικά χιλιόμετρα κάτω από τον Αρκτικό κύκλο.

Θα έχετε μάθει τι έγινε χθες στο ...G.Fest. Μετά τις καλές εμφανίσεις των Sons And Daughters και The Coral βγήκαν οι White Stripes. Είχε αρχίσει να γίνεται χαμός με το σετ των Jack & Meg, αλλά η συναυλία διακόπτεται αρχικά για να βγει το πανί πίσω από την σκηνή και λίγο μετά για δεύτερη φορά για να διορθωθεί η οροφή της σκηνής γιατί ήταν "επικίνδυνη λόγω του αέρα" κατα δήλωση του ανθρώπου που έκανε τις ανακοινώσεις. Και ενώ η αναμονή άρχισε να εκνευρίζει το κοινό βγάινει ο ίδιος ο Jack και μας ανακοινώνει ότι τραυματίστηκε κάποιος τεχνικός τους και θα βγούν ξανά μόλις είναι ασφαλές για όλους. Και τότε η ελληνική "λεβεντιά" και "παλλικαριά" έδωσε το παρόν της με ρίψεις μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων προς την σκηνή και τον ίδιο τον Jack. Λίγο μετά έγινε και δεύτερη ανακοίνωση που μας ενημέρωσαν ότι ή θα επιστραφεί μέρος του αντιτίμου ή θα εμφανιστούν σύντομα οι White Stripes. Αυτό βέβαια δεν "ηρέμησε" το κοινό που συνέχισε το σπορ "πέτυχαίνω το drum kit με μισογεμάτο μπουκάλι νερού".

Τώρα τι συνέβει πραγματικά στα παρασκήνια δεν μπορούμε να πούμε. Γεγονός είναι με τον αέρα (που δεν ήταν και τόσο δυνατός δα), τα "κρεμαστά" ηχεία μπροστά και οι δοκοί στην κορυφή κάνανε "κουνια - μπέλλα".

Τα ερωτήματα που θα έλυναν το μυστήριο είναι:
Τραυματίστηκε και πως κάποιος από τους τεχνικούς των W.S.?
Μήπως ο παραπάνω λόγος ήταν απλά δικαιολογία γιατί οι managers των W.S. ανησυχούσαν για την υγεία και ασφάλεια τoυς ?
Η εταιρεία που ανέλαβε εκ μέρους της Astra να στήσει σκηνή και ηχητικά έκανε "αρπαχτή" ή προχειροδουλειές?

Κατα τα άλλα η χθεσινή μέρα αποδείχθηκε το ...Βατερλώ του G.Fest, ενός υπερφιλοδοξου σχεδίου της Astra/Gagarin. Μικρή σχετικά προσέλευση κόσμου(Kraftwerk, Q.O.T.S.A., Megadeth), ακυρώσεις(Aphex Twin + others, Fischerspooner), μεταθέσεις καλλιτεχνών σε άλλους χώρους με απαράδεκτες συνθήκες(βλ.Bios), G.φούσκες αντί για G.Fiesta και για κερασάκι τα χθεσινά.

Αν πρόκειται να επαναληφθεί το G.Fest σε αυτόν τον χώρο(ούτως ή άλλως προβληματικό και μάλλον ακριβό στο ενοίκιο) ή άλλον χώρο του χρόνου, θα προτείναμε, μέ όλο το θάρρος, στον κ.Τριανταφυλλίδη να κάνει πιο λίγες συναυλίες, με πιο συνεκτικά line-up, λογικότερες τιμές και καλύτερο promotion. Ελπίζουμε να παρακολούθησαν αυτός και oι υπόλοιποι της Astra κάποιες μέρες από το Synch, το οποίο -παρά τις αρκετές ατέλειες του- αποδείχθηκε πραγματικό φεστιβάλ εφάμιλλο ξένων και άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις. Ελπίζουμε επίσης να ΜΗΝ ακολουθήσει το παράδειγμα της Didi και το γυρίσει στο metal και τα "σίγουρα" (Moby, Duran duran, κλπ). Εκτιμάμε την προσπάθεια της Astra να φέρει έναν αέρα διαφορετικό και φρέσκο στις συναυλιακές καταστάσεις του Ελλαδιστάν. Υπάρχει κόσμος που θέλει να δει κάτι διαφορετικό και πιο φρέσκο απλά δεν πρέπει να τον μεταχειρίζεστε σαν πενηντάευρω με πόδια.

UPDATE(14/7 11:56): Στο Avopolis δημοσιευθηκε ανακοίνωση της Astra που επιρρίπτει ευθύνες στο production management των W.S. Δείτε την ανακοίνωση
εδώ.

UPDATE(14/7 15:40): Στο official site των White Stripes έχει προστεθεί η εξής ανακοίνωση:
"Due to unsafe stage conditions, The White Stripes were forced to stop their performance 13 songs into their set at the Olympic Beach Volleyball Stadium in Athens, Greece. Heavy winds caused the trusses holding the lights to bend, risking collapse of the lighting and the stage itself. After two attempts to secure the trusses and stage, as well as a resulting injury to a valued crew member, The White Stripes were forced to stop their performance. We apologize to our Greek fans however, audience, crew and band safety are paramount to The White Stripes and never worth risking."

Mετάφραση:
"Εξ' αιτίας των ανασφαλών συνθηκών της σκηνής, οι ...Λευκές Λωρίδες(χε χε χε) αναγκαστηκαν να σταματήσουν την εμφανισή τους στα 13 τραγούδια του σετ στο Ολυμπιακό Γήπεδο Beach Volley στην Αθήνα. Ισχυροι άνεμοι προκάλεσαν το λύγισμα των δοκών που κρατούσαν τα φώτα με κίνδυνο την κατάρρευση του συστήματος αλλά και της ίδιας της σκηνής. Μετά από δύο προσπάθειες να σταθεροποιηθούν οι δοκοί και η σκηνή, καθώς και ένας τραυματισμός ενός πολύτιμου μέλους της τεχνικής ομάδας, ανάγκασαν τους White Stripes να σταματήσουν την εμφανιση τους. Ζητάμε συγγνώμη από τους Έλληνες φίλους μας, παρ΄όλα αυτα η ασφάλεια κοινού, τεχνικών και του συγκροτήματος είναι σημαντική για τους White Stripes και δεν αξίζει ποτέ να διακινδυνεύεται."

Και για να γελάσουμε λίγο, δείτε πως ήταν η αυτόματη μετάφραση του κειμένου από
babelfish:
"Λόγω στους επισφαλείς σκηνικούς όρους, τα άσπρα λωρίδες αναγκάστηκαν να σταματήσουν την απόδοσή τους 13 τραγούδια στο σύνολό τους στο ολυμπιακό στάδιο πετοσφαίρισης παραλιών στην Αθήνα, Ελλάδα. Οι βαριοί άνεμοι ανάγκασαν τα ζευκτόντα κρατώντας τα φώτα για να κάμψουν, διακινδυνεύοντας την κατάρρευση του φωτισμού και το ίδιο του σταδίου. Μετά από δύο προσπάθειες να εξασφαλιστούν τα ζευκτόντα και το στάδιο, καθώς επίσης και έναν προκύπτοντα τραυματισμό σε ένα εκτιμημένο μέλος του πληρώματος, τα άσπρα λωρίδες αναγκάστηκαν να σταματήσουν την απόδοσή τους. Ζητάμε συγγνώμη στους ελληνικούς ανεμιστήρες μας εντούτοις, η ασφάλεια ακροατηρίων, πληρωμάτων και ζωνών είναι κυρίαρχη στα άσπρα λωρίδες και ποτέ άξια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου