Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2005

Notes From The Digital Underground #3

by lkrory21
WEBBED HANDS RECORDS
http://www.webbedhandrecords.com

Net Label από τις Η.Π.Α. που ξεκίνησε στις αρχές του 2003 από τα αδέλφια Chris και Dan McDill. To logo (όπως και το όνομα) είναι από μια παλιά φωτογραφία αρχαιολογικού ευρήματος - τμημα αγάλματος του Βούδα όπου απείκονίζεται ένα χερι όπου τα δάκτυλα είναι ενωμένα με μεμβράνη(συμβολίζει τη σοφία του Βούδα) αλλά υπάρχει και μια υπόνοια τρόμου τύπυ B-Movies μιας και όπως λέει και στο site αν είχες σήμερα ένα τέτοιο χέρι οι άνθρωμποι θα φοβόντουσαν!



Η Webbed Hands Records είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει διαθέσιμα για ελεύθερο downloading 70 κυκλοφορίες (μέσω του Internet Archive) αλλά τα αδέρφια McDill παίρνουν τα πράγματα πολύ σοβαρά. Δέχονται demos από οποιονδήποτε θέλει να στείλει αλλά για να κυκλοφορηθεί μέσω της Webbed Hands πρέπει να ταιριάζει πραγματικά στο ύφος - κλίμα της εταιρείας αλλά και ο καλλιτέχνης να θέλει πραγματικά να συμμετάσχει. Για την ιστορία αυτή τη στιγμή δεν δέχεται demos μιας και έχει ήδη έτοιμες κυκλοφορίες για τους επόμενους μήνες και δεν θα ξεκινήσει με νέους καλλιτέχνες μέχρι την άνοιξη του 2006.

Το ύφος της εταιρείας κινείται γύρω από την dark ambient / electroacoustic και soundscapes αλλά έχει κυκλοφορήσει και διαφορετικά πράγματα όπως middle eastern electronica, κ.α. Ένα ενδιαφέρον project της W.H. είναι η σειρά "RAIN" όπου διαφοροι καλλιτέχνες της εταιρείας (πολλοί μάλιστα δύο και τρεις versions) έχουν κυκλοφορήσει ambient ηχογραφήσεις διάρκειας ενός CD (συνήθως 1 track CD 74 λεπτών) με σκοπό την ξεκούραση, σκέψη και εν γένει ήσυχες δραστηριότητες. Η W.H. μάλιστα συνιστά να παίζονται σε χαμηλή ένταση μιας και είναι σχεδιασμένα να ακούγονται "περιφερειακά", ως μέρος του περιβάλλοντος και όχι άμεσα.

Φυσικά μια περιήγηση στο site της εταιρειας θα δώσει πολλές περισσότερες πληροφορίες, κατάλογο κυκλοφοριών με το artwork και πολλές πληροφορίες για κάθε μια από αυτές, links και άλλα πολλά. Αν θέλετε κάποιο σημείο εκκίνησης όσον αφορά την μουσική θα σας προτείναμε τα εξής "άλμπουμς":

Various Artists -"Webbed Hand Records presents... The Darkdrone Mix"
(WH050)



Συλλογή που περιλαμβάνει τα κύρια ονόματα όπως Djinnestan, Mystified, Saluki Regicide, Akashic Crow's Nest , κ.α. που κυκλοφορούν από τη W.H. και εμφανίζονται πολλές φορές στις playlists του internet radio DarkDrone Radio. Αρκετά ενδεικτική του μουσικού ύφους της W.H.


Kaazim Zareb - Miraaya
(WH062)


Μια ιδιότυπη μίξη παραδοσιακών Middle Eastern ήχων με electronica και jazz, διανθισμένο με dub πινελιές και βασισμένο κυριώς στον αυτοσχεδιασμό. Ανάψτε τους ναργιλέδες και "αφεθείτε"...

Djinnestan - Rain I
(WH028)



To πρώτο από τα 3 "Rain" που έχει ηχογραφήσει ο Djinnestan και το πιο δημοφιλές. Περιγράφεται στο site ως μια βόλτα στο σκοτεινό, ομιχλώδες δάσος του παραμυθιού.

Αυτά προς το παρόν...


Σημείωση: Όλες οι φωτογραφίες είναι από το site της Webbed Hand Records.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου