Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2005

A Little Bit Of This A Little Bit Of That.

by lkrory21
Το blog κοντεύει να καταντήσει ταξιδιωτικός οδηγός εντυπώσεων το τελευταίο καιρό, το ξέρουμε, σιγά - σιγά όμως θα επιστρέψουμε στα ..."πάτρια εδάφη" της μουσικής και του σινεμά. Άλλωστε ο καίρος είναι πλέον χειμωνιάτικος και ενδείκνυται για ακροάσεις δίσκων ή παρακολουθήσεις DVD στη ζεστούλα! Άλλωστε και η "νυχτερινή" Αθήνα έχει λίγο ...βαλτώσει δεν νομίζετε?

Και μιας και αναφερθήκαμε στο ...Athens By Night ας δούμε τι είδαμε πρόσφατα από bar/clubs.Επισκεφθήκαμε το νέο "Stand" πριν καμμια δύο βδομάδες, το οποίο είναι κλάσεις ανώτερο αισθητικά από το προηγούμενο. O ...αειθαλής ιδιοκτήτης πάντα παρόν και εξυπηρετικός όπως και το υπόλοιπο προσωπικό. Μόνο παράπονο η μουσική που παραμένει αχταρμάς (μπορεί να ακούσεις Metallica και στο καπάκι ...Β.Γερμανό που λέει ο λόγος) όπως και στο παλαιότερο.

Το "Corto Maltese" με αλλαγές φέτος αλλά παραμένει, κατα τη γνώμη μας, το καλύτερο bar στην πόλη. Μείωσε τις ταπετσαρίες με τα κόμικς του ομώνυμου χαρακτήρα(κακώς!) και αύξησε λίγο το χώρο του αλλάζοντας την διαρρύθμιση στα τραπέζια. Τα ΠαρασκευοΣάββατα γίνεται ...της Πόπης από κόσμο ως συνήθως μιας και είναι σχετικά μικρό δυστυχώς. Στα μείον η μάλλον ακριβή είσοδος(8€!) τις Παρασκευές-Σάββατα.

O "Aλχημιστής" βλέπει τις μετοχές του να ανεβαίνουν συνεχώς. Έφτιαξε και νέο χώρο - club στο υπόγειο. Καλό swinging bar (πολύ της ...μοδώς η έκφραση!) και καλή μουσική.

Στην σειρά άρθρων "Notes From The Digital Underground" (που έχει μείνει πίσω, το ξέρουμε!) ετοιμάζουμε παρουσιάση της γερμανικής net label 2063 που κινείται στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Μέχρι τότε τσεκάρετε το album "Todo esta en descanso (63LP004)" του Ruben D' Hers. Ο Ruben είναι από την Βενεζουέλα, είναι κιθαρίστας και το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι από τα πιο ενδιαφέροντα net άλμπουμ που έχουμε ακούσει. Κάπου ανάμεσα στην ambient, jazz και το post rock τύπου Sigur Ros με φυσικά όργανα αλλά και πειραγμένους ήχους.

Επίσης η Kyoto_Digital από την Δανία, την οποία έχουμε παρουσιάσει σε παλαιότερο NFTDU, κυκλοφόρησε το KY_D10 με τέσσερα κομμάτια από τον μυστηριώδη Ρώσσο Mr.Cloudy. Tech House - Dub υψηλών αξιώσεων. Τσεκάρετε το link δεξιά στο τμήμα "MP3 Of The Week" για να "κατεβάσετε" το αργόσυρτο "Night Dub".

Κυκλοφόρησε το Uncut του Δεκεμβρίου με αφιέρωμα στα 50 καλύτερα άλμπουμς της χρονιάς όπου βρίσκεται "right on target" κατα τη γνώμη μας. Νούμερο 1, οι πολυσυζητημένοι Arcade Fire και το "Funeral" ενώ μες την δεκάδα θα βρείτε τους Franz Ferdinand, LCD Soundsystem, White Stripes, Black Mountain (εδώ review από την συναυλία τους που είδαμε στο Βερολίνο), κ.α. Μες την 50αδα και οι Bright Eyes, ο Josh Rouse με το "Nashville"(τσεκάρετε και το προηγούμενο του και εκπληκτικό "1972"), το πολύ καλό "Cripple Crow" του Devendra Banhart, το διπλό live "Μinimum Maximum" των Kraftwerk κ.α. Επίσης έχει αφιέρωμα στον Terry Gilliam αλλα και στον David Bowie. Συνοδεύεται από πολύ καλό cd με 15 τραγούδια από ισάριθμα άλμπουμ της 50άδας (Franz Ferdinand, John Cale, Black Mountain, Antony & The Johnsons, κλπ). Κάτι σαν greatest hits της χρονιάς δηλαδή!

Και μιας και είμαστε στον βρεττανικό μουσικό τύπο, έπεσε στα χέρια μας στην επιστροφή από το Βερολίνο το NME (βγαίνει από την ίδια εταιρεία με το Uncut). Το εν λόγω NME είναι κάτι σαν την Σουπερ Κατερίνα για την brit pop/indie scene και παγερά αδιάφορο. Αποφύγετε το!

Αύριο Πέμπτη 24/11 στο Bios (Πειραιώς 84) εμφανίζονται οι Orb, το θρυλικό ambient - electronica σχήμα του πρωτεργάτη της σύγχρονης ambient Dr.Alex Patterson. Κοστίζει 15€ και αρχίζει στις 22:30 ενώ στις 5/12 θα εμφανιστούν οι πολυσυζητημένες Cocorosie(επίσης 15€ είσοδος)

Αυτά προς το παρόν. Σύντομα (ίσως και απόψε) το 6ο "Vienna Calling".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου