Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2006

Notes From The Digital Underground #10

by lkrory21
Αισίως στον αριθμό 10 έφθασε η σειρά N.F.T.D.U. που ασχολείται με τα net labels και θα πεταχτεί νοερά μέχρι την μακρινή και καλοκαιρινή αυτήν την περίοδο Αργεντινή (πολλά χαιρετίσματα στην DJ... Μargarini!)όπου θα εξετάσουμε (μήπως είδε κανείς το στηθοσκοπιο;) το σχετικά καινούργιο net label Groovear.

Η Groovear είναι net label που ασχολείται κυρίως με την ηλεκτρονική minimal dub. Για να συντονίστειτε, ο ήχος των μόλις τριών κυκλοφορίων της Groovear είναι κάπου μεταξύ της δανέζικης net label Kyoto_Digital (δείτε εδώ παλαιότερη παρουσιασή μας για την K_D στην σειρά N.F.T.D.U.)και της γερμανικής "συμβατικής" record label Basic Channel.

Ένα άλλο ιδιαίτερο στοιχείο της Groovear είναι ότι οι κυκλοφορίες της αντί να έχουν την 'ηλεκτρονική' μορφή του LP που συνήθως ακολουθούν ως format οι περισσότερες net labels, χρησιμοποιεί τα 'ηλεκτρονικά' αντίστοιχα των κυκλοφοριών σε βινύλιο δηλ 7",10", 12".

Έχει κυκλοφορήσει ένα net-12" με τίτλο "Singular EP" από τον Leonel Castillo και δύο net-10" από Dubjack, τα "Τrebol series 1" και "Trebol Series 2". Kαι οι τρεις κυκλοφορίες είναι λιγο-πολύ παρόμοιες στον ήχο αλλά στέκονται με αξιώσεις στον χώρο της minimal dub. Το site της Groovear είναι δίγλωσσο (αγγλικά / ισπανικά) και κερδίζει έξτρα πόντους με την μινιμαλιστική αισθητική του (αντάξια της μουσικής που προμοτάρει)και την απλότητα στην χρήση του (αφού βρείτε βέβαια το αρχικό trick).

Όλες οι κυκλοφορίες της Groovear είναι διαθέσιμες για download είτε απευθείας από το site είτε από το archive.org. Αν είστε fan του minimal electronic dub ήχου, κοπιάστε και δεν θα χάσετε!

Links:
Groovear
Leonel Castillo
Archive.org

Φώτο 1: Λεπτομέρεια από το design του site.

Φώτο 2: To artwork του "Singular EP" που προσομοιάζει ετικέτα 12" βινυλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου