Τετάρτη 12 Απριλίου 2006

(Un)Known Pleasures: Axis Of Evol

by lkrory21
The Pink Mountaintops - Axis Of Evol (2006, Jagjaguwar)

Το έτερο όχημα (το πρώτο είναι φυσικά οι Black Mountain, review από συναυλία τους στο Βερολίνο εδώ) για τα μουσικοψυχεδελικά όνειρα του Stephen McBean μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο LP του με τίτλο Axis Of Evol. Με μόλις 7 κομμάτια και σκάρτα 35 λεπτά διάρκεια συνολικά αλλά βάζει κάτω πολλά σύγχρονα "rock" (βάλτε πολλά εισαγωγικά εδώ!) άλμπουμς, όπως άλλωστε έκαναν το προηγούμενο -ομότιτλο- πόνημα τους και το μοναδικό LP των B.M.
Το Axis Of Evol φεύγει από τον Canned Heat-meets-Neu! ήχο του πρώτου LP και αρχίζει και βολτάρει σε νέα μονοπάτια από ακουστικές progressive μπαλλάντες, "Plastic Man, You are the Devil", μέχρι αργόσυρτο κιθαρίστικο electro, "Lord, Let Us Shine" περνώντας όμως μια βόλτα και από πιο ψυχεδελικά μονοπάτια στο ύφος των π.χ. Spacemen 3 όπως το σχεδόν εννιάλεπτο "Slaves". Ενδιάμεσα θα βρείτε το Sonic Youth-meets-PJ Harvey rocker "New Drug Queens" με refrain-απάντηση στο "Take Your Mama out" των Scissor Sisters: "Tell your mama don't stay out late tonight, it's alright!". Tο μοναδικό κομμάτι που θυμίζει το πρώτο τους αλμπουμ είναι το "Cold Criminals". Tο άλμπουμ ανοίγουν και κλείνουν δύο πολύ όμορφα μινιμαλιστικά και μελαγχολικά τραγούδια τα "Comas" και "How Can We Get Free".

Κατά την γνώμη μας είναι στην ίδια βαθμίδα ποιότητας με το προηγούμενο των Pink Mountaintops και το μοναδικό -ομότιτλο- LP των Black Mountain: δηλ. Α-Ψ-Ο-Γ-Ο!

Μπορείτε να ακούσετε
το New Drug Queens από το site της εταιρείας τους. Και εδώ αμέσως μετά παραγγέλνετε το άλμπουμ!

Tracklist
  1. Comas
  2. Cold Criminals
  3. New Drug Queens
  4. Slaves
  5. Plastic Man, You're The Devil
  6. Lord, Let Us Shine
  7. How We Can Get Free

Links:
Jagjaguwar (δισκ.εταιρεία)
Black Mountain/Pink Mountaintops/Jerk with A Bomb
(τα τρία γκρουπ του Stephen McBean)
MySpace (Pink Mountaintops)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου