Κυριακή 14 Μαΐου 2006

Notes From The Digital Underground #16

by lkrory21
Έμεινε λίγο πίσω η σειρά NFTDU που ασχολείται με τα netlabels και την "ελεύθερη" μουσική στο internet αλλά σήμερα παρουσιάζει δύο θέματα, έτσι για να αποζημίωση για την παρατεταμένη διακοπή: το εντυπωσιακό πέσιμο της αυλαίας για μια από τις πιο γνωστές netlabels την ComfortStand με 8 + 1 κυκλοφορίες από την χορωδία / ορχήστρα ενός αμερικάνικου λυκείου(!!!) αλλά και μια πολύ ενδιαφέρουσα electronica κυκλοφορία από την One.

1. ComfortStand closing down.

Μετά από 2 1/2 χρόνια "λειτουργίας", 80 "full album" net κυκλοφορίες και 18 net singles, η ComfortStand έριξε την αυλαία την 1 Απριλίου 2006 με εντυπωσιακό τρόπο. 8 "Διπλά" net άλμπουμς + 1 "μονό" sampler με ηχογραφήσεις των ετήσιων Pop Concerts των περιόδων 1995 - 1996 και 2000 - 2005 της σχολικής ορχήστρας - μπάντας και χορωδίας από το Dondero High School του Royal Oak, Michigan. Από το 1971 μέχρι φέτος που το σχολείο συγχωνεύεται με άλλο και μεταφέρεται σε νέο κτιριακό συγκρότημα, με προετοιμασία ενός χρόνου από τον καθηγητή Rick Hartsoe (ο οποίος επίσης συνταξιοδοτείται!) και των μαθητών λάμβανε χώρα μια ετήσια συναυλία με διασκευές γνωστών και λιγότερο γνωστών Pop επιτυχιών (από Queen, Yes και Doobie Brothers μέχρι Grateful Dead, Weezer και System Of A Down και οτιδήποτε ενδιάμεσο!). Περισσότερα για τα Pop Concert και τον καθηγητή μπορείτε να βρείτε εδώ (άρθρο τοπικής εφημερίδας) και εδώ. Απίστευτες εκτελέσεις από μαθητές λυκείου και εκδηλώσεις λατρείας από γονείς, φίλους και γνωστούς στο κοινό. Cheesy αλλά απολαυστικότατο. Ξεκινήστε από το Pop Concert Sampler 1995 - 2000 με επιλογές από όλες τις κυκλοφορίες και συνέχιστε άφοβα! Εδώ ή δεξιά στο τμήμα Mp3 Of The Week, βρείτε ως δείγμα την διασκευή στο "Uncle John's Band" των Grateful Dead από το Pop Concert του 1995. Farewell Comfort Stand και όπως θα έλεγαν και οι Abba: Thank you for the music! {Σημείωση: Το site, κατα δηλωσή τους, και η μουσική που προσέφερε η CS θα παραμείνει για πολύ καιρό διαθέσιμη online. Πειραματιστείτε άφοβα λοιπόν, υπάρχει χρόνος!}

2. Recue - Between Stations (2006, One)

Δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις κυκλοφορίες της η netlabel One από το Kentucky των Η.Π.Α. μεν αλλας το ροστερ περιλαμβάνει καλλιτέχνες από όλο σχεδόν τον κόσμο! Πριν περίπου 2 μήνες, στο NTFDU #13 είχαμε ασχοληθεί με το Another Syntax Error των If:Then:Goto από την ίδια "εταιρεία". Σε εκείνη την κυκλοφορία υπήρχε ένα remix από τον Recue. Ήρθε λοιπόν η ώρα για το δικό του προσωπικό άλμπουμ στην One netlabel. Ένα EP έξι κομματιών με τίτλο Between Stations από τον Recue (κατά κόσμον Rikku Annala από την Φινλανδία). Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για τον καλλιτέχνη (τόσο το site της One όσο και το προσωπικό του είναι κάπως φειδωλά σε info) αλλά εδώ είναι που κολλάει το (πολυφορεμένο κλισέ): η μουσική μιλά από μόνη της! (Σχετικά) χαμηλών τόνων και στα όρια της ambient house αλλά καλοπαιγμένo, σύγχρονoη και με ενδιαφέροντα στοιχεία, το Between Stations. Ξεχωρίζουν το "Lumino" (βρείτε το εδώ από το site της netlabel) και το "Come Away With Me" (download) με φωνητικά από την επίσης φινλανδέζα Jobi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου