Κυριακή 28 Μαΐου 2006

(Wanted Dead Or A)Live: Nokia Trends

by lkrory21
Nokia Trends - Αθηνών Αρένα 26/5/2006
Mikro

The Raveonettes

Kelis
Μιχάλης Δελτα
Timo Maas


Αν και δεν είμαστε ιδιαίτεροι φαν των corporate sponsored events τύπου Nokia Trends (άσε που ούτε Nokia κινητό δεν έχουμε) το "τυράκι" των Raveonettes, τους οποίους είχαμε χάσει την προηγούμενη φορά αλλά θα τους ξαναδούμε 1η Αυγούστου, ήταν αρκετό για να στείλουμε μύνημα και να κερδίσουμε πρόσκληση.

Στον χώρο επίσης δεν είχαμε ξαναβρεθεί, άλλωστε ούτε φαν του Ρέμου ή του Χατζηγιάννη είμαστε αλλά οφείλουμε να πούμε ότι είναι πολύ ωραίος, ευρύχωρος (λείπαν και τα τραπέζια βέβαια!) και καλό εξαερισμό. Μελανότερο σημείο του όλου event ήταν φυσικά οι τιμές στα bars του χώρου! 10€ το ποτό ή μπύρα; ΕΛΕΟΣ!! Ούτε το βάρος τους σε χρυσάφι δηλαδή! Οι άνθρωποι είναι τρελλοί, τελεία και παύλα! Αυτό το όχι απλά ατόπημα αλλά και πιθανως αδίκημα (αισχροκέρδεια) δεν θα πρέπει (μάλλον) να χρεωθεί στην Nokia αλλά στους υπεύθυνους του χώρου αλλά και πάλι χτύπησε ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ. Φυσικά "το καλό το παλληκάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι" οπότε στην παρέα υπήρχε σταθερό απόθεμα ζύθου όλο το βράδυ σε πολύ λογικότερη τιμή... χε χε χε!

Στο μουσικό κομμάτι του event να πούμε ότι γενικά πήγε καλύτερα από ότι περιμέναμε! Όταν φτάσαμε στο χώρο, οι Mikro ήταν ήδη επι σκηνής. Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε ο κόσμος συνεχείς παροτρύνσεις από μέρους τους για να σηκωθεί και να βρεθεί μπροστά από την σκηνή, να χορέψει ή να τραγουδήσει, τελικά κατάφεραν να ζεστάνουν κάπως την ατμόσφαιρα. Φυσικά αν έχεις δει μια φορά τους Mikro ξέρεις τι να περιμένεις και αυτό ακριβώς συνέβει και την Παρασκευή. Οι γνωστές "μανιέρες", τα γνωστά καλούτσικα τραγουδάκια, περασματάκια από 80's επιτυχίες, κλπ.

Μετά τους Mikro στην σκηνή οι Raveonettes από το βασίλειο της Δανίας! Η κουκλάρα Sharin παίζοντας κιθάρα πια και όχι μπάσσο, o Sune και δύο επιπλέον μέλη στα ντραμς και το μπάσσο έδωσαν ένα rock'n'roll show μιας ώρας περίπου το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε μας άρεσε πολύ. Από 60's ήχοχρώματα μέχρι μια γερή δόση από Jesus And Mary Chain κατάφεραν να ξεκουνήσουν
το πλήθος μπροστά τουλάχιστον. Φυσικά στα "Love In A Trashcan" (με άνεση το καλύτερο single της περασμένης χρονιάς!) και "Attack Of The Ghostriders" (από το EP Whip It On) έγινε και ένας μικρός χαμός!

Στην συνέχεια την προθέρμανση για την εμφάνιση της αμερικανίδας r'n'b καλλιτέχνιδος Kelis ανέλαβε ο DJ της μπάντας της με μπόλικη 80-ίλα η οποία όμως δούλεψε. Η Kelis η οποία εμφανίστηκε με full backing band (ευτυχώς! Εμείς περιμέναμε αυτή, ένα dj και μπόλικα προηχογραφημένα τμήματα) και, ειρήσθω εν παρόδω, μας άρεσε! Σίγουρα δεν είμαστε φανς του urban / r'n'b αλλά η ομορφούλα Kelis από το Harlem της Νέας Υόρκης δείχνει να "το έχει" στα live.

Κάπου εδώ τελείωσανε τα live και αρχίζουν τα dj sets. Εμείς παρεύρεθήκαμε μόνο στο dj set του Μιχάλη Δέλτα το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένο μιας και κατάφερε να κάνει τον κόσμο να συνεχίσει να χορεύει μιας και η Kelis με τις τσαχπινιές της είχε ήδη ξεσηκώσει το Αθηνών Αρένα. Προς το τέλος του πρώτου αυτού DJ set αποχωρήσαμε από τον χώρο οπότε δεν έχουμε άποψη για το τι και πως του Timo Maas.

Συνολικά δεν ήταν άσχημα δηλαδή για corporate event αλλά... Τελός πάντων!

Αυτά προς το παρόν...

... See Ya In The Pit!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου