Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006

A Little Bit Of This, A Little Bit Of That

by lkrory21
Σχεδόν μια βδομάδα ήδη στο "κλείνον άστυ"... δυστυχώς μετά από 2 εβδομάδες Αμοργό, Ηρακλειά και Κουφονήσια (οκ οκ κάποιες τυχερές πήγαν και Σχοινούσα αλλά επιφυλασσόμεθα για του χρόνου!) και το μόνο που μπορεί κανείς να πει είναι: κουράγιο! Το χειρότερο ήταν ότι στην επιστροφή πέσαμε πάνω στον μέγα καύσωνα αλλά τουλάχιστον πάει, πέρασε και αυτό!





Αμοργός.
Μαγευτική όπως πάντα ως τοπίο, η Αιγιάλη θορυβώδης και ολίγον... Πλατεία Μαβίλης (μην πάτε αν ψάχνετε ησυχία, εμάς μας αρέσει πάντως!), το camping (αν καταφέρεις να μπεις, συνήθως είναι πλήρες!) βελτιωμένο από άποψη καθαριότητας, το "Κιού" (Disco The Que) παραμένει το αγαπημένο μας bar/κλπ στο Αιγαίο όπου μπορείς να ακούσεις από 40λεπτους βουδιστικούς ύμνους (Ου-μα-μα-μα-ε!) μέχρι σκληρό psychedelic στις 6 το πρωί με τον ήλιο να ανατέλει σιγά σιγά πίσω από την Λαγκάδα, η επιβεβλημένη επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας και στην παραλία της Αγ.Άννας (Le Grand Bleu) από κάτω, μπάνιο στην Νικουριά, Ψιλή Άμμο, Καλοταρίτισσα, Γραμβούσα, Μούρου, φαγητό και βόλτα στα Θολάρια ή στην Λαγκάδα, πανηγύρια και γιορτές στην Λόζα στην Χώρα Αμοργόυ, κλπ, κλπ. Ότι δηλαδή μας τραβάει εδώ και αρκετά συναπτά έτη στο νησί...

Ηρακλειά.
Δεύτερη επίσκεψη στο μικρό και ήσυχο νησί. Εδώ τα λόγια περιττεύουν! Αν και γίνονται κάποιες κινήσεις ανάπτυξης (χτίζονται μαγαζία και πιθανώς rooms to let στην παραλία Λιβάδι) που, από ότι φαίνεται, τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν τον χαρακτήρα του νησιού (αν και δεν πιστεύουμε ότι θα καταλήξει ...Κουφονήσι - ότι και αν σημαίνει αυτό!) προς το πιο τουριστικό, προς το παρόν διατηρείται ως ένα από τα λίγα (πια) νησιά που δεν έχουν αλωθεί από τις σειρήνες του τουρισμού. Λίγος κόσμος, λίγα πράγματα να κάνεις( 4-5 ταβέρνες και ένα μπαρ), λίγες αλλά πολυ ωραίες και καθαρές παραλίες, επίσκεψη στο σπήλαιο πάνω από την Παναγιά (μία ώρα περπάτημα για ένα μοναδικό σπήλαιο στις Κυκλάδες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, πάρτε φακό μαζί σας!), ηρεμία και χαλάρωση και χωρίς τις ορδές είτε νεοελληνικών οικογενειών (Μιχάλακη, καπέλοοοο! Και έλα να φάς την μπριζόλα σου!)ή των δήθεν lifestyle-αναρχο-εναλλακτικών τσουτσουμπρούτσου (Φιλαράκι, άραξε, καλή φάση! Μήπως έχεις και τίποτα να στρίψουμε;) να σου χαλάνε την ησυχία. Προλάβατε όσο είναι καιρός! Για διαμονή, περάστε μια βόλτα από τον Benny. Λιτό, χωρίς καθόλου ανέσεις αλλά πεντακάθαρο και ήσυχο νεοσύστατο camping στην παραλία Λιβάδι.

Κουφονήσια.
Η φράση "Μύκονος των μικρών Κυκλάδων" τα λεέι όλα και πολύ εύγλωττα. Αν σε δύο - τρία χρόνια όλη η διαδρομή από το λιμάνι στον "Φοίνικα" (αν έχετε πάει, ξέρετε!) είναι πλέον χτισμένη, μην σας κάνει εντύπωση. Ήδη σε σχέση με πέρυσι έχουν χτιστεί επιπλέον δύο μπαρ και κάτι δωμάτια! Οι παραλίες (δεν έχει και τίποτα άλλο να δεις ή να επισκεφτείς άλλωστε) παραμένουν εντυπωσιακές και από τις καλύτερες του Αιγαίου (ειδικά το Πορί και το Γάλα) αλλά το ότι έχει γίνει πολύ της μοδός ως νησί και ότι παραέχει κόσμο σε σχέση με το μεγεθός του είναι δύο ιδιαίτερα αρνητικά στοιχεία. Αποφύγετε οπωσδήποτε την περίοδο 20/7 - 20/8 αν θέλετε να περάσετε ωραία. Επιβάλλεται και η επίσκεψη στο ακατοίκητο Κάτω Κουφονήσι και ειδικά στην παραλία Νερό. Το camping δυστυχώς παραμένει ως ένα από χειρότερα που έχουμε επισκεφθεί. Ιδιαίτερα βρώμικος ο χώρος, οι τουαλέτες και τα ντους σε απαράδεκτη κατάσταση, αδιάφορο και αγενές προσωπικό και γενικώς μια κατάσταση αποκαρδιωτική.
Αυτά τα ολίγα από τις διακοπές...

Εδώ στην Αθήνα προς το παρόν δεν κινείται φύλλο. Το μόνο ενδιαφέρον από μουσικής απόψεως είναι το νεοσύστατο φεστιβάλ Mama Africa Art Festival που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον (Λεωφ. Δημοκρατίας στο ύψος του Carrefour) εκεί που παλαιότερα είχε πραγματοποιηθεί η έκθεση Μπιενάλε και πιο παλιά ακόμη ένα Rockwave Festival (με Oasis, Supergrass, Apollo 440, Moby, κλπ). Συμμετέχουν Alpha Blondy, Omar Faruk Tekbilek, Majek Fashek, Locomondo, Ρόδες, κλπ. ενώ θα υπάρχουν και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, περίπτερα με αφρικάνικη κουζίνα, κλπ, κλπ. Στα συν και το ιδιαίτερα φθηνό εισιτήριο (μόλις 20€ το διήμερο ή 15€ ανα ημέρα) μέρος του οποίου θα διατεθεί για την βοήθεια των Αφρικανών γυναικών θυμάτων trafficking μέσω της ΜΚΟ Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης (link). Περισσότερα για το Mama Africa Art Festival δείτε εδώ.

Αυτά προς το παρόν...

...See Ya In The Pit!



Φώτο: Θέα μέσα από το μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας - Αμοργός. Photo by C.G.

1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα, νομίζω οτι είσαι ο μόνος που μπορεί να με βοηθήσει. ψάχνω πού θα πάω διακοπές φέτος τον Αυγουστο και θέλω πολύ να πάω ηρακλειά. είσαι σίγουρος οτι έχει camping? δεν το βρίσκω πραγματικά πουθενά...δεν πιστεύω να έχεις τηλέφωνο..ή ας πούμε ποιός είναι ο benny από τον οποίο πρέπει να περάσω για διαμονή???σχοινούσα ξέρω δεν έχεις πάει,αλλά έχει camping εκεί, ξέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή