Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006

(Wanted Dead Or A)Live: Depeche Mode

by lkrory21
Depeche Mode
The Raveonettes
Schiller

1/8/2006 Terravibe - Μαλακάσα.

Όλα ρολόι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) πήγαν εχθές το βράδυ στο Terravibe (Μαλακάσα) στην τελευταία μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού εκτός (φυσικά) από την αποχώρηση που συνέβησαν τα γνωστά ευτράπελα ( περπάτημα χιλιομέτρων, ουρές χιλιομέτρων, κλπ ). Άλλωστε, κατά την δική μας εκτίμηση πρέπει να είχε γύρω στους 20.000 παρά το γεγονός ότι είναι περίοδος διακοπών για την Ελλάδα και παρά το πανάκριβο και υπερτιμημένο εισιτήριο! Επίσης μεγάλη εντύπωση μας έκανε η ακριβής τήρηση του προγράμματος. 18:30 - 19:30 Schiller, 20:00 - 21:00 The Raveonettes 21:30 - 23:00 το βασικό σετ των D.M. έλεγε το πρόγραμμα, έτσι έγινε! Αυτό πρέπει να συνέβει για πρώτη φορά σε συναυλία επι ελληνικού εδάφους!

Αλλά ας δούμε τα πράγματα από την αρχή!

Στο χώρο (εννοείται μετά το παρκάρισμα και την ...πεζοπορία!) φτάσαμε κατά τις 7 παρά και είχε παρα πολύ κόσμο ήδη (σχεδόν όσους είχε στους Franz Ferdinand στο peak της βραδιάς!). Επι σκηνής ο Schiller με full μπάντα παίζοντας ένα καλούτσικο σετάκι που απογειώθηκε όταν βγήκε ο Peter Heppner (οκ,φωνάρα!) των Wolfsheim επι σκηνής για τα γνωστά και μη εξαιρετέα χιτάκια τα οποία ξύπνησαν κάπως τον κόσμο...

... ενώ στην συνέχεια την σκηνή ανέλαβαν οι Raveonettes με το 60's garage / rock ήχο τους που σίγουρα ταιριάζει καλύτερα σε ένα κλειστό κλαμπάκι με τους δικούς τους οπαδούς παρά σε ανοιχτό χώρο και μπροστά σε 15000+ κόσμο που περιμένει τους Depeche Mode. Παρ' όλα αυτά έπαιξαν πολύ ωραία, ξεσήκωσαν λίγο τον κόσμο με το Love In A Trashcan αλλά γενικά συνάντησαν παγερή αδιαφορία...

...διότι κατά τις 9:30 και μετά από ένα όμορφο ημιώρο σετάκι ηλεκτρονικό-εισαγωγή επι σκηνής ανέβαιναν οι απόλυτοι stars της βραδιάς! Κάτω από την γενική αποθέωση του κοινού που χόρευε και τραγουδούσε (τι τραγουδούσε, ξελαρυγγιάστηκε!) συνέχεια, έπαιξαν για μιαμισή ώρα + ένα 15λεπτο encore. Αν και μας είχε φύγει η μεγάλη κάψα να δούμε τους Depeche το 2001, και πάλι απολαύσαμε το σετ που ήταν βασισμένο στην μετά - Violator εποχή κυριώς αν και μας κέρασαν και ένα Photographic... έτσι για να γουστάρουμε!

Άλλωστε τι σημασία έχει ποιο έπαιξαν και ποιο δεν έπαιξαν αφού έχουν μια τεράστια γκάμα από χιτς και crowd favorites που θα μπορούσαν να παίξουν αλλά και πάλι κάποιοι θα μέναμε δυσαρεστημένοι! Το visual show αρκούντως ταιριαστό αν και το αντίστοιχο του 2001 στο ΟΑΚΑ ήταν μάλλον καλύτερο. Ο ήχος πεντακάθαρος ευτυχώς και οι D.M. σε μεγάλα κέφια αν και τελευταία βραδιά της περιοδείας τους (είχαν αλλη μία συναυλία στο Tel Aviv στις 3/8 αλλά ακυρώθηκε λόγω των εξελίξεων). Είναι γεγονός ότι όταν τα πραγματικά μεγάλα συγκροτήματα αποφασίζουν να παίξουν δυνατά και καλά, τα πραγμάτα είναι τελείως διαφορετικά από ένα μικρό γκρουπάκι που παίζει σε 300 νοματαίους σε ένα κλαμπάκι. Η δυναμική είναι τελείως διαφορετική όπως αποδείχθηκε και πριν δύο μήνες στους New Order.

Στο τέλος μας ανέβασαν και τους τεχνικούς τους για να τους ευχαριστήσουν και τέλος καλό - όλα καλά...

...περίπου μιας και άρχιζε ο γολγοθάς της επιστροφής στην Αθήνα!


5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/8/06 1:21 μ.μ.

    όλα τέλεια. 2 πράγματα με χάλασαν. 1. οι vip θέσεις μπροστά 2. η κίνηση μετά τη συναυλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "2 πράγματα με χάλασαν. 1. οι vip θέσεις μπροστά 2. η κίνηση μετά τη συναυλία"

    Ούτε καν αυτά δεν μπόρεσαν να μου χαλάσουν την βραδιά! Απίστευτη συναυλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/8/06 10:16 μ.μ.

    itan oti kalitero...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/11/06 6:49 μ.μ.

    emena pali me eftia3an oi V.I.P. 8eseis kai xalali i katostara dioti imoun aktibws mprosta ston dave...a p i s t e u t o!

    ΑπάντησηΔιαγραφή