Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2006

Route 1000010 #3: "Εκδρομή στο Λαύριο"

by lkrory21
"Εκδρομή με ένα τραίνο που δε λειτουργεί εδώ και πενήντα χρόνια"

Η τρίτη μας στάση στην route 1000010 του διαδικτύου είναι σε ένα ελληνικό site πoυ ασχολείται με τους ελληνικούς σιδηρόδρομους (ή τελος πάντων ότι έχει απομείνει από αυτούς...) Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα / φωτογραφίες / κλπ που περιέχονται στο site Trena@mc00006 (link) του μεταπτυχιακού φοιτητή του Ε.Μ.Π. και φαν των σιδηροδρόμων Δημήτρ
η Τερτίπη ξεχωρίζει το "Εκδρομή στο Λαύριο"(link) στην ενότητα "Σιδηροδρομικές Διαδρομές"(link)

Η "Εκδρομή στο Λαύριο" (link) είναι μια αναζήτηση 4 ετών και 10 τουλάχιστον επιτόπιων εκδρομών που έκανε ο Δ.Τ. με σκοπό να διασχίσει αλλά και να ανακαλύψει τα εναπομείναντα τμήματα της γραμμής, τους σταθμούς, κλπ της σιδηροδρομικής γραμμής που ένωνε την Αθήνα με το Λαύριο μέχρι το 1957 όπου και έπεσε θύμα της (αδηφάγου) δήθεν "ανάπτυξης" (με πλήθος εγκλήματων όπως η αντιπαροχή, το ξήλωμα του τραμ, η πριμοδότηση του ΙΧ εναντί των ΜΜΜ, κλπ) που έφερε την Αθήνα στο σημερινό χάλι (επιεικής χαρακτηρισμός).

Κείμενο - ποταμός ("σεντόνι" στην διαδικτυακή ορολογία!), καλογραμμένο όμως, με πάρα πολλές πληροφορίες, ευτράπελα που συνέβησαν στο οδοιπορικό του Δ.Τ. και διανθισμένο με πλήθος φωτογραφιών. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε! Πολλά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Τερτίπη, το αποτέλεσμα ανταμείβει τους κόπους του!

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
trena@mc00006
"Εκδρομή Στο Λαύριο"

Φωτογραφία: "Αιωρούμενες γραμμές στην Παιανία" (Δ.Τερτίπης). Η φωτογραφία είναι από το site trena@mc00006 και εμφανίζεται εδώ για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/10/07 2:02 μ.μ.

    Η δουλειά που έγινε είναι καταπληκτική.

    Έτυχε να έχω και εγώ μεγάλη συμπάθεια στα τρένα και συγκεκριμένα με αυτό του Λαυρίου.

    Ακολουθεί νοερά ένα οδοιπορικό του χθες με εικόνες του σήμερα.

    Νοσταλγία και συγκίνηση

    και πάλι συγχαρητήρια!

    Μακάρι να επαναλειτουργούσε η γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή