Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2006

(Un)Known Pleasures: Poetic Terrorism

by lkrory21
BigBang - Poetic Terrorism (2005)

To Poetic Terrorism είναι το τελευταίο πόνημα μιας όχι και τόσο "νέας" (υπάρχουν από το 1992 και έχουν κυκλοφορήσει διάφορα άλμπουμς στην Νορβηγία) μπάντας από το Όσλο που ακούει στο όνομα BigBang. Ο τίτλος του άλμπουμ, Poetic Terrorism, παραμπέμπει στις ιδέες του συγγραφέα Hakim Bey (link), μάλιστα είναι τίτλος ενός κεφαλαίου του κλασσικου έργου του Temporary Autonomous Zones (link).





Το άλμπουμ δεν είναι και τόσο ...επαναστατικό μουσικά (μην σας ξεγελά ο τίτλος ή το stencil artwork!) αλλά, απλά και όμορφα, ένα πολύ καλό rock άλμπουμ από αυτά που συνηθίζουν να έρχονται από Σκανδιναβία μεριά!. Πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 στην Νορβηγία από την δική τους εταιρεία GrandSport Records και μόλις φέτος κυκλοφορεί στην υπόλοιπη Ευρώπη μέσω της γνωστής και μη εξαιρετέας Glitterhouse (link).

Καλά όλα αυτά αλλά τι θα ακούσετε μέσα στο Poetic Terrorism? Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από 11 πολύ όμορφα rock τραγούδια βουτηγμένα στην 60's και 70's πλευρά και με αρκετά στοιχεία από την αμερικάνικη singer / songwriter πλευρά τύπου π.χ. Tom Petty. Αν και τρίο οι BigBang, ο ήχος του LP είναι αρκετά "γεμάτος" ένεκα και αρκετών καλεσμένων προς βοήθεια, μεταξύ των οποίων και η Bratislava Symphony Orchestra (!!!) στο τελευταίο track με τίτλο "Music In Me".

Highlights του δίσκου: Τα δύο πρώτα tracks, "Saturn Freeway" και "Fly Like A Butterfy Sting Like A Bee", το "ξεσηκωτικό "Not A Rolling Stone" και το "From Acid to Zen and Back Again" αλλά έτσι και αλλιώς συνολικά το άλμπουμ είναι πολύ καλό. Ως δείγμα μπορείτε να βρείτε εδώ ή δεξιά στο τμήμα MP3 Of The Week το "Fly Like A Butterfly Sting Like A Bee" ενώ δείτε (από YouTube) και το βίντεο του "Not A Rolling Stone":



Τέλος, για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι αυτήν την περίοδο οι BigBang περιοδεύουν με τους Raconteurs (είναι κοντά στον ήχο αυτές οι δύο μπάντες) στην Μ.Βρεττανία.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Tracklist:
01.Saturn Freeway
02.Fly Like A Butterfly Sting Like A Bee
03.Wherever You Are
04.From A Distance
05.From Acid To Zen And Back Again
06.Head Over Heels
07.Not A Rolling Stone
08.On Your Mind
09.The Gullwing Groove
10.Going Home
11.Music In Me

Links:
BigBang (off.site)
BigBang (My Space)
Poetic Terrorism (Glitterhouse Records & Mailorder)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου