Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2006

(Un)Known Pleasures: Ampgrave (2006)

by lkrory21
Lullabye Arkestra - Ampgrave (2006, Constellation Records)

Μια από τις πρόσφατες εκπληκτικές κυκλοφορίες της γνωστής και μη εξαιρετέας Constellation Records από τον Κανάδα δια χειρός του ντουέτου Justin Smalls (drums) και της Katia Taylor (bass) που απαρτίζουν τους Lullabye Arkestra.

Ο Justin Smalls είναι περισσότερο γνωστός από το κύριο συγκροτημά του τους ομόσταβλους στην Constellation (και από το βαρύ πυροβολικό της εν λόγω εταιρείας), Do Make Say Think.

{Παρένθεση: Δεν ξέρουμε πόσοι από εσάς εισαστάν παρόντες στο εκπληκτικό live που είχανε δώσει οι DMST μπροστά σε καμια 300αριά νοματαίους στο Gagarin πριν μερικά χρόνια. Από τα καλύτερα live που έχουμε παρακολουθήσει! Αν δεν τους γνωρίζετε, τσεκάρετε και αυτούς οπωσδήποτε!}

Οι Lullabye Arkestra υπάρχουν ως συγκρότημα από το 2001. Το Ampgrave είναι η πρώτη τους όμως κυκλοφορία στην CST Records στην οποία άλλωστε υπέγραψαν (τρόπος του λέγειν!) πρόσφατα και όπως οι ίδιοι δηλώνουν στο blog τους στο ΜySpace:

"first of all..... we've been signed to CONSTELLATION!!!!!!don and ian are brave souls for singning a band that is A) in a relationship, B) are drunks, C) don't drive and D) are bent on self destruction.........."

Τώρα αν πιστεύετε ότι εδώ θα ακούσετε κάτι, περίπου, κοντά, κλπ στο αριστοτεχνικό post rock των Do Make Say Think του Justin... κάνετε λάθος! Τα μόλις 8 τραγούδια συνολικής διάρκειας 35 παρα κάτι λεπτών ένα χαοτικό όργιο παραμορφωμένης φωνακλάδικης garage - soul - r'n'b (με την ...παλιά έννοια το τελευταίο) που, ναι μεν δεν είναι για όλα τα γούστα (δεκτό!), αλλά κατά την γνώμη μας και να το πούμε λαϊκά: σκίζει!





Στο Ampgrave πέρα από τα δύο κύρια μέλη συμμετέχουν μέλη από τους Do Make Say Think (κυρίως στα πνευστά), άλλοι μουσικοί σε όργανο και βιολί αλλά και μια (μάλλον αυτοσχέδια) δεκαμελής χορωδία υπό τον τίτλο Chorus Oblivia!

Από το εναρκτήριο "Unite!!!!!!!!!!!!!!!!!" (ναι, τα θαυμαστικά περιλαμβάνονται στον τίτλο!) και μέχρι το οργιαστικό "Ass Worship" (τίτλος, ε;) του τέλους το Ampgrave είναι απολαυστικότατο!

Δεν θα πούμε άλλα, αν είστε έτοιμοι για ένα απίστευτο post rave-up βουτήξτε άφοβα! Εδώ ή δεξιά στο τμήμα MP3 Of The Week μπορείτε να βρείτε το "Ass Worship" ως δείγμα.

Hail, Hail, Rock'n'Roll... Indeed!

Tracklist:
1. Unite!!!!!!!!!!!!!!!!!
2. All I Can Give Ya
3. Hold On
4. Y’Make Me Shake
5. Come Out, Come Out
6. Nation Of Two
7. Bulldozer Of Love
8. Ass Worship

Links:
Lullabye Arkestra (off.site)
Lullabye Arkestra (CST Records)
Lullabye Arkestra (MySpace)
Ampgrave (CST Records)


Υ.Γ. Το blog δεν εμφανίζεται σωστά σε Internet Explorer 6 (δεν γνωρίζουμε στην νέα version 7 τι γίνεται). Μετα Σε κάθε περίπτωση εμφανίζεται σωστά (και έτσι και αλλιώς είναι ασφαλέστερος στο browsing, γιαυτό και προτιμήστε τον γενικά) στο Firefox. Για άλλους browsers δεν γνωρίζουμε (αν χρησιμοποείτε κάποιον άλλο, αφήστε ένα comment για το αν εμφανίζεται σωστά το blog, ευχαριστώ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου