Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2006

Are Friends Electric? #2

by lkrory21
Δύο πολύ καλές προσπάθειες όπου συμμετέχουν πολύ καλοί φίλοι θα παρουσιάσουμε σήμερα και πιστεύουμε ότι αξίζουν της προσοχής σας...

"Παντειακά Νέα"

Στον χώρο των φοιτητικών εφημέρίδων, ο φίλος μας Κων/νος Νικολόπουλος είναι ένας εκ των δύο πρωτεργατών της επανέκδοσης της ιστορικής φοιτητικής εφημερίδας "Τα Παντειακά Νέα". Χωρίς να αποφεύγονται τα λάθη (πρώτο τεύχος μετά από χρόνια είναι άλλωστε!) και παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις (σε θέματα στησίματος, κάποια μάλλον τυπικά θέματα για τέτοιου είδους έντυπο, κλπ), τα "Παντειακά Νέα" είναι μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια που απευθύνεται πρωτίστως φυσικά σε ...φοιτητές - τριες της Παντείου. Ξεχωρίζει η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη με τον ...δικηγόρο του διαβόλου και πρωτεργάτη της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης Θ.Βερέμη με δύσκολες ερωτήσεις! Αν μη τι άλλο, είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι τα παιδιά των Π.Ν. δεν στέκονται στον εύκολο καταγγελτικό "ξύλινο" λόγο αλλά μπαίνουν στον κόπο να συζητήσουν σοβαρά. Δεν είναι και λίγο αυτό! Τσεκάρετε και στην στήλη με (τον μάλλον ατυχή όμως) τίτλο Politistically Correct την σύντομη αλλά περιεκτική και με μπρίο ανασκόπηση των συναυλιακών δρώμενων της Αθήνας από το καλοκαίρι έως και σήμερα από την Ευαγγελία Πανταζοπούλου. Κυκλοφορεί σε 3000 αντίτυπα στους χώρους της Παντείου. (Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια δικτυακή έκδοση των Π.Ν. ή κατι τέτοιο οπότε τσεκάρετε το blog του Κων/νου)


The Model Spy

Στο μουσικό πεδίο τώρα και στον χώρο των ελληνικών ανεξάρτητων σχημάτων που τελευταία αυξάνονται και πληθύνονται ευχάριστα στο MySpace, για... κάντε την βόλτα σας από την σελίδα των The Model Spy, μην μένετε μόνο στην σελίδα της γνωστής και μή ...εξαιρετέας και υπερπροβεβλημένης ...Monika! Οι The Model Spy κυκλοφορούν εδώ και χρόνια με διάφορα ονόματα. Κινούνται στον χώρο του ευρύτερου ανεξάρτητου χώρου και με καλοδουλευμένες συνθέσεις που όμως (τουλάχιστον αυτά που προσφέρουν στο MySpace) είναι λίγο πολύ ίδιες... εισαγωγή με ακουστική κιθάρα και εν συνεχεία πιο "ηλεκτρικός" ήχος. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει χώρος για περαιτέρω ανάπτυξη και με τις εντατικές πρόβες που κάνουν και την δουλειά που ρίχνουν τα παιδιά για την μπάντα είναι σίγουρο ότι θα ακούσουμε πολλά καλά πράγματα στο μέλλον! Αναμένουμε εναγωνίως καμια συναυλία και την πρώτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία.

The Model Spy (MySpace)

1 σχόλιο: