Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2007

Notes From The Digital Underground #31

by lkrory21
Dagos - Ten Years Backwards (2006, WM053, WM Recordings)

Η σειρά posts Notes From The Digital Undergound συνεχίζει ακάθεκτη το ταξίδι της στον θαυμαστο νέο κόσμο των netlabels μετά το προηγούμενο και εορταστικό 30ο post της περασμένης εβδομάδας με την αυτοσχέδια συλλογή Selections From The Great Netlabel Songbook (την οποία δεν "πολυκατεβάσατε", you loose!).


Σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα ιταλικό τρίο, τους Dagos που τον Νοέμβρη του 2006 κυκλοφόρησαν την net κυκλοφορία (EP θα το χαρακτηρίζαμε με πιο "παραδοσιακούς" όρους μιας και περιέχει μόλις πέντε tracks) Ten Years Backwards για την γνωστή (...στους παροικούντες περι τα netlabels!) ολλανδική netlabel WM Recordings. Για την ιστορία dago (παράφραση του Diego) είναι υποτιμητική αμερικάνικη έκφραση των αρχών του 20ου αιώνα για τους μετανάστες ιταλικής καταγωγής (βλ. αντίστοιχο άρθρο στην Wikipedia).

Τι θα ακούσετε στο Ten Years Backwards, κυκλοφορία 5 τραγουδιών και συνολικής διάρκειας μόλις 14 και κάτι λεπτών; Αν αλλάζαμε τον τίτλο του άλμπου σε Thirty Five Years Backwards κάτι θα γινότανε... Ο Andrea Zanni (τραγούδι, κιθάρα, κλπ) των Dagos το θέτει καλύτερα στην αντίστοιχη σελίδα παρουσίασης του άλμπουμ στην ιστοσελίδα της WM Recordings:

"
As for the kind of music we play we think there is only one thing to be said about it: think about the sixties!".

Έτσι λοιπόν οι Dagos, σχετικά ασυνήθιστα για netlabel κυκλοφορία, παίζουν ένα (καλογραμμένο και καλοπαίγμενο) 60's pop / rock κράμα με τους Beatles να έρχονται πρώτα από όλα στο μυαλό!


Μπορείτε να κατεβάσετε μεμονωμένα τραγούδια από το άλμπουμ ή ολόκληρο σε ένα zip αρχείο (direct link, 20MB) μαζί είτε από την αντιστοιχη σελίδα της WM Recordings είτε στο Archive.org. Εδώ μπορείτε να βρείτε ως δείγμα το 5ο και τελευταίο track του Ten Years Backwards με τίτλο "She's My All", 2 και κάτι καθαροαίμης απολαυστικής 60's Pop φτιαγμένη στην Ιταλία του 2006!

Tracklist:
01. Love's But A Dream
02. My Jenny
03. Not So Long Ago
04. Cry
05. She's My All

Links:
Ten Years Backwards (WM Recordings)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου