Τρίτη 27 Μαρτίου 2007

Cheap Art Does Austria!!!

by lkrory21
Από δελτίο τύπου που μας ήρθε...

Στις 25 Απριλίου 2007 θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη στην Αυστρία η πρώτη διεθνής cheapart με τον τίτλο ArtmArt. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο κτίριο Kuenstlerhaus στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας και θα διαρκέσει μέχρι την 1 Μαΐου, γίνεται στο πλαίσιο της Wiener Artweek και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού. Πρόκειται να συμμετάσχουν 200 καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη ενώ 70 επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα προέρχονται από την Ελλάδα. Την εκδήλωση διοργανώνουν και επιμελούνται η cheapart,ο Christian Rupp, ο Lorenz Seidler και το Kuenstlerhaus ενώ καλλιτεχνικοί φορείς και καλλιτέχνες της Αυστρίας θα συμπράξουν στην πραγματοποίηση της πρώτης πιλοτικής αυτής εκδήλωσης.


Η cheapart αναλαμβάνει πέρα από τη διοργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης την επιλογή των ελλήνων καλλιτεχνών που μπορούν να συμμετάσχουν και να φέρουν εις πέρας τοέργο, λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας τους. Στην ArtmArt, θα παρουσιαστούν ενότητες έργων μικρών διαστάσεων των καλλιτεχνών που συμμετέχουν. Στόχος είναι η γνωριμία του κοινού με τους καλλιτέχνες που θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση καθώς και η εξοικείωση τους με το έργο που πλέον λόγω της προσιτής του τιμής μπορεί να γίνει κτήμα του φιλότεχνου κοινού. Η δωδεκαετής εμπειρία της cheapart στις κατά γενική ομολογία επιτυχείς εκδηλώσεις της ήταν ο λόγος της πρόσκλησης της να συμμετάσχει στη διοργάνωση στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές που καλούνται μαζικά έλληνες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν δουλειά τους σε μια διεθνή εκδήλωση, ενώ είναι εξαιρετικά σπάνιο να καλείται ένας ελληνικός οργανισμός να διαμορφώσει, να διοργανώσει και να συντονίσει εκδήλωση εκτός συνόρων αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία του.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την πολη της Βιέννης – Wien Kultur, την ομοσπονδιακή Καγκελαρία – Bundeskanzleramt Kunst και το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού – Οργανισμός Προώθησης Ελληνικού πολιτισμού.

Οι έλληνες καλλιτέχνες που προτάθηκαν και θα συμμετάσχουν υποστηρίζοντας με το έργο αλλά και την παρουσία τους την εκδήλωση της cheapart ‘ArtmArt’ είναι οι ακόλουθοι:

Αγαπητάκης Αγαπητός, Αλαφούζος Στέφανος, Ανδρεαδάκη Άντζυ, Αντωνάτου Μαρία, Ασλανίδης Νίκος, Βάης Ανδρέας, Βαρδάκης Σωτήρης, Βαφειά Κατερίνα, Βιτσαρόπουλος Γιώργος, Βούσουρας Αντρέας, Γεωργακόπουλος Γιώργος, Γεωργακόπουλος Δημήτρης, Γεωργόπουλος Πάνος, Γιαβρόπουλος Νίκος, Γκούζια Βάλια, Γρίβα Έλλη, Δερμάτης Χαράλαμπος, Δόμβρου Σάντρα, Δουβέρη Αγγελική, Δουκουμετζάκις Μιχάλης, Ζαχαρίου Κυβέλη,Ζέρβας Σταμάτης, Θεοδωρίδης Φίλιππος, Θέος Βασίλης, Κeimel Claudia, Κern Anne,Καβαλαράκη Μαρία, Καζάκου Λία, Καλλιανίδη Βέρα, Καπίρη Φωτεινή Καραβανάκη Έλλη,Καρατζά Αντζι, Κεχαγιόγλου Χρήστος, Κόκκαλης Νίκος, Κοκκίνου Ευαγγελία, Κοντοσφύρης Χάρης, Kubovets Vera, Κουτρούλης Γιάννης, Κρυωνίδης Νίκος, Κωσταροπούλου Αμαρυλλίς, Λαγός Γρηγόρης, Λειβαδά Ιόλη, Λιακόπουλος Τάσος, Λογοθέτης Φάνης, Λυντζέρης Γιώργος,Μαγκανιώτης Αλέξανδρος, Μανέτα Αννα, Μανιδάκη Βάσω, Μάνος Φίλιππος, Μαυρίδου Έυα,Μαυρογιώργη Λίτσα, Μεράντζας Δημήτρης, Μουζακίτη Φιόνα, Μουτούση Αλίκη, Μπλιάτκας Νικόλας, Ξηροχειμώνας Παντελής, Μπούτος Βασίλης, Παρακεντέ Χριστίνα, Πλακίδας Λευθέρης, Πλουμής Παναγιώτης, Πουλαντζά Νατάσσα, Ρουπίνας Άρης, Στοϊδης Άρις, Στυλιανάκη Μαρία, Τριανταφύλλου Νίκος, Τσεριώνης Γιώργος, Τσιάρα Μάρθα, Τσιμπουρλά Μαρία, Χαβιαρά Ελεάνα, Χαλάτσης Δημήτρης.

Links:
http://www.cheapart.at
http://www.artmart.at
http://www.cheapart.gr

Υ.Γ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους-ες και ιδιαίτερα στους πολύ καλούς μας φίλους Φάνη Λογοθέτη, Έλλη Καραβανάκη και Γιώργο Βιτσαρόπουλο. Ειδικά στους δύο πρώτους απευθύνουμε και πρόσκληση, όταν με το καλό επιστρέψετε (και αν θέλετε!), να μοιραστείτε εδώ με post τις εντυπώσεις σας και τα παραλειπόμενα από την διοργάνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου