Δευτέρα 30 Απριλίου 2007

A Little Bit Of This A Little Bit Of That...

by lkrory21
Καλησπέρα σε όλους-ες,

Πως πάει; Παραμονή Πρωτομαγιάς σήμερα, αύριο απεργία (αργία) και λίγο ξεκούραση επιτέλους μετά από ένα γεμάτο Σ/Κ που είχε απ' όλα!

Δεν πήγαμε (δυστυχώς):
Athens Video Art στο Γκάζι...

Πήγαμε / είδαμε:
Το πρώτο (θα γίνει άλλο;) και τριήμερο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Τραγουδοποιϊας και Αλλόκοτης Performance (Lost In Thyme) εκεί πίσω από το Πάντειο. Ενδιαφέρον αλλά για ...δυνατούς λύτες! Δείτε εδώ review των δύο πρώτων ημερών.

Την sold out σχεδόν πεντάωρη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου (και τελευταία με το τωρινό σχήμα) στο Gagarin το Σάββατο για την οποία θα μιλάμε χρόνια για αυτή.

Τους Swing Shoes (jazz / gypsy swing εκτελέσεις και με νόημα διαφόρων τραγουδιών και θεμάτων) ζωντανά και δωρεάν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγιτου εκεί κάτω από την Ακρόπολη. Θα τους βρίσκετε τακτικά εκεί σχεδόν κάθε Κυριακή απόγευμα από τις 13/5 και έπειτα.

Για κάτι καφέδες, κάτι μπύρες, ουφ, κλπ, κλπ, αυτά! Θέλετε και άλλα;

Σαν παραλειπόμενο από την συναυλία του Θ.Παπακωνσταντίνου -για την οποία θα διαβάσετε παντού τα καλύτερα (avopolis, mixtape, κοιλάδα των τεμπών) και στην οποία θα λένε αργότερα τόσοι πολύ ότι ήτανε εκεί που θα νομίζει κανείς ότι έγινε στο... ΟΑΚΑ (όπως με το Πολυτεχνείο δηλαδή)- ας αναφερθούμε στο support, τους Night On Earth, οι οποίοι ήταν εκπληκτικοί το δίχως άλλο! Αγοράσαμε και το διπλό cd τους(15€ - λογική τιμή) Stage/Radio στο φουαγιέ του Gagarin και πιστεύουμε ότι ομοίως είναι από τις καλύτερες ηχογραφημένες προσπάθειες. Τι θα ακούσετε; Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι στην σελίδα τους στο MySpace: Α never-ending trip. Τhick soundwalls and melodic whirls... Αυτό τα καλύπτει όλα. Τσεκάρετέ το οπωσδήποτε!

Το Σ/Κ 4-5 Μαϊου στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσσια θα λάβει χώρα το 3ο Καναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ. Πέρα από το ιδεολογικό περιεχόμενο (περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα!) του εν λόγω Φεστιβάλ και το πλήθος παράλληλων δρώμενων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον (για μας τουλάχιστον!) παρουσιάζει και το μουσικό κομμάτι όπου θα εμφανιστεί σύσσωμη η (αρκετά ενδιαφέρουσα κατά περίπτωση) ελληνική reggae / dub σκηνή (Atiko Minus, Direct Connection, One Drop Fwd, Locomondo, Anna Mystic, Palyrria, κλπ) αλλά και οι Zion Train Soundsystem , πρωτοπόροι της modern dub σκηνής από την Μ.Βρετανία με τον Neil Perch (selector) και Dubdadda (DJ). Καλοοοοό, ε; Περισσότερα για την διοργάνωση εδώ (Ηλιόσποροι MySpace) και εδώ (Voidnetwork blog). Με την συνεργασία και της Rastavibe.

Δεν γνωρίζουμε αν είχατε δει ποτέ ή προλάβει το Deep House Archives (www.dha.gr - δεν λειτουργεί πια!) εκεί στα "πέτρινα χρόνια" (1999 - 2002) του ελληνικού Internet όπου δύο αδέλφια (Theo ή Τeddy & Steve Z) από την Θεσ/νίκη ανεβάζαν κάτι πανέμορφες
(22 συνολικά τον αριθμό) συλλογές deep house μουσικής(και όχι μόνο!) μιξαρισμένες, με artwork, κλπ, αν και με τα 56άρια τότε modem-άκια κάνανε μέρες να κατέβουν... Αν όχι μπορείτε να δείτε τουλάχιστον τι συνέβαινε χάρη στο Wayback Machine του archive.org. Ο ένα λοιπόν εκ των δύο (Theo Z) επαναδραστηριοποιήθηκε επιτέλους πρόσφατα μέσω του blogspot (http://dha2.blogspot.com) και ήδη προσφέρονται δύο mixes για κατέβασμα! Για πάμε, για πάμε πάλι. Κάντε την βόλτα σας από εκεί και όσο για τις παλιές, ε ας είναι καλά το άγιο soulseek.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!




3 σχόλια:

  1. σ'ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! μπορείς να τσεκάρεις αν θες και το blog μας www.littlenightmusic.blogspot.com

    να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/07 5:46 μ.μ.

    Ούτε μια ώρα στο στρατό.
    http://www.omhroi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε, άσχετο με το post το σχολιάκι αλλά οκ, δεκτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή