Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Route 10000010 #8: Stereogum

by lkrory21
Το αμερικάνικο mp3 blog/site Stereogum πιθανώς να το γνωρίσατε από την πρόσφατη και πάρα πολύ καλή συλλογή Stereogum Presents... OK X: A Tribute To Ok Computer όπου γνωστά και λίγοτερο αναγνωρίσιμα indie ονόματα (ενδεικτικά Marissa Nadler, Cold War Kids, My Brightest Diamond, κλπ) διασκευάζουν track by track το κορυφαίο πόνημα για πολλούς των Radiohead ΟΚ Computer που συμπλήρωσε αισίως φέτος δέκα χρόνια κυκλοφορίας (πότε πέρασαν, ε;).

Σημείωση: Η εν λόγω συλλογή δεν είναι πια διαθέσιμη προς download για λόγους αδειών (υπάρχει μόνο ως stream αλλά φυσικά αν ψάξετε στα ...γνωστά μέρη θα τη βρείτε).

Το εν λόγω site, πέραν των άλλων άρθρων / κριτικών συναυλιών / κλπ, ανεβάζει με μεγάλη συχνότητα και νόμιμα ολόκληρα mp3 τραγούδια από καινούργιες, αναμενόμενες αλλά και παλαιότερες κυκλοφορίες, καμιά φορά ακόμα και live versions ή remixes προς δωρεάν download. Ο κύριος άξονας είναι η αμερικάνικη indie σκηνή αλλά δεν λείπουν και άλλα είδη κατά καιρούς. Όλα αυτά τα ξέρετε πιθανότατα. Αν όχι βουρ στο ψητό είναι μια καλή ευκαιρία για νέα και καλή μουσική. Επιπλέον στην σελίδα MP3 Downloads είναι αρχειοθετήμενα όλα τα mp3's που έχουν ανεβάσει (από τον Δεκέμβρη του 2006 έως σήμερα) και μπορείτε να τα "σορτάρετε" ανά συγκρότημα ή ημερομηνία που αναρτήθηκαν στο site (με links στα posts για περισσότερες πληροφορίες) ενώ είναι διαθέσιμα zip αρχεία με τα mp3 ανά μήνα για direct download ή μέσω torrent. Εντυπωσιακό!

Για κάντε την βόλτα σας από εκεί...

Links:
Stereogum (Off.site)
Stereogum Mp3 Archives (τα posts με τα mp3s)
Stereogum Mp3 Downloads (just the mp3s)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου