Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

3 From 1 At 5: For your listening pleasure...

by lkrory21
Σιγά σιγά πλησιάζει το 2007 προς το τέλος του (μένει περίπου το 1/6) και σιγά σιγά blogs / sites / έντυπα / μουσικόφιλοι και άλλα παρεμφερή είδη του ζωικού βασιλείου κάνουν τον λογαριασμό... τι καλό ακούσαμε φέτος, τι μας άρεσε, τι δεν μας άρεσε, οι κλασικές νοητές ή γραμμένες λίστες, κλπ, κλπ. Ήδη, αν και για τεχνικούς λόγους (βλέπε "μαμά πατρίδα") στο blog Seagazing εμφανίστηκε post με τα καλύτερα της χρονιάς που διανύουμε.

Όχι εδώ δεν θα κάνουμε τον λογαριασμό ακόμα (είναι νωρίς) απλά θα σας παραπέμψουμε σε τρια άλμπουμς φετεινής εσοδειάς (άλλα κυκλοφόρησαν πρόσφατα, άλλα κυκλοφορούν εδώ και καιρό) χωρίς αξιολογική σειρά και χωρίς πολλά σχόλια που, κατά την ταπεινή μας γνώμη, αξίζουν της προσοχής σας αν δεν τους την έχετε δώσει ήδη βεβαίως! Όπως συνήθως, δεν ανακαλύπτουμε την ...Αμερική (ούτε έχουμε και τέτοιο σκοπό άλλωστε!) αλλά είναι πιθανόν με όλον αυτό τον ορυμαγδό πληροφόρησης, κάτι από αυτά πιθανόν να σας έχει ξεφύγει! Γιά πάμε:

1. Efterklang - Parades (2007, Leaf Label)

Οι συμπαθέστετατοι Δανοί (που είχαν την τιμή να έχουν το πρώτο review ever στο παρόν blog πριν 2,5 χρόνια!) μόλις κυκλοφόρησαν ένα ακόμα πανέμορφο άλμπουμ στο γνωστό αιθέριο post rock ήχο τους υπό τον τίτλο Parades που ελπίζουμε να τους φέρει ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα μιας και το αξίζουν όντας από τα καλύτερα ευρωπαϊκά γκρουπς αυτή την στιγμή - χωρίς υπερβολή. Μες το 2007 έχουν κυκλοφορήσει επίσης ένα EP υπό τον τίτλο Under Giant Trees αλλά για αυτό σας παραπέμπουμε στον φίλτατο Schottkey!

Δείτε το video για το 'Mirador' από το Parades...

... και από το site των Efterklang κατεβάζετε ως δείγμα το track 'Cutting Ice Το Snow'.

2. Akron / Family - Love Is Simple (2007, Young God Records)

Σε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο μετά το Meek Warrior (2006, Young God Records), η τετράδα από την Νέα Υόρκη παραδίδει ακόμα ένα αριστούργημα. Στον ήχο των Akron / Family βρίσκουν το δρόμο τους από folk rock μουσικές ή τον ήχο ετερόκλητων μεταξύ τους 70's γκρουπς (π.χ. Grateful Dead, Led Zeppelin) μέχρι free jazz με άξονα πάντα τον αμερικάνικο indie ήχο και μέσα από μια πανδαισία από ήχους, φωνές, κρουστά, κλπ.

Δείτε εδώ το εναρκτήριο track 'Love Is Simple' σε μια πρωτόλεια εκτέλεση από τηλεοπτική εμφάνιση στις αρχές του 2007...


...και στο site της YGR κατεβάζετε ως δείγμα το 'Phenomena'.

3. Oakley Hall - Ι'll Follow You (2007, Merge Records)

Δημιούργημα του Patrick Sullivan (ex - Oneida), οι Oakley Hall παραδίδουν τον 4ο δίσκο μέσα σε 3 χρόνια πάντα στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Η εξάδα κατοικοεδρεύει στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Ο ήχος τους είναι βαθιά ριζωμένος στην 70's -βρωμοκοπάω αγελαδίλα* αλλά με την καλή έννοια (!!!)- Americana / Folk Rock σκηνή (κυρίως όμως σε ηλεκτρικό ύφος) παρ' όλα αυτά δεν είναι καθόλου παρωχημένος και έχει ως κύρια στοιχεία την εναλλαγή αντρικών - γυναικείων φωνητικών και το βιολί σε άγαστη σύμπνοια όμως με μπόλικες ηλεκτρικές κιθάρες. Τσεκάρετε το οπωσδήποτε και μετα βουτήξτε στην υπόλοιπη δισκογραφία αυτού του παραγνωρισμένου γκρουπ. Δείτε εδώ το 'Marine Life' σε πρόσφατη ζωντανή εκτέλεση στην Philadelphia των Η.Π.Α...


...και κατεβάζετε το 'All The Way Down' σε μια διαφορετική εκτέλεση σε σχέση με το άλμπουμ από το Daytrotter Session των Oakley Hall το 2006. Για τα Daytrotter Sessions τα είχαμε πει πρόσφατα, ε; Μην τα ξαναλέμε..

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Efterklang (off.site)
Efterklang (Myspace)
Akron / Family (off.site)
Akron / Family (Myspace)
Oakley Hall (off.site)
Oakley Hall (Myspace)

Y.Γ. #1Την έκφραση "αγελαδίλα" την κλεψαμε -χωρίς αιδω!- από πρόσφατο review του Mic για το άλμπουμ Can't Go Back των Papercuts (επίσης πολύ καλό, τσεκάρετε το και αυτό!).
Υ.Γ.#2 Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο "σοβαρό" post στην σειρά 3 From 1 At 5. Αν σκεφτείς ότι στα προηγούμενα έπαιζε από Γαρδέλης μέχρι διασκευές Britney!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου