Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Σε Ουράνια Τόξα...

by lkrory21
Από χθες το πρωί είναι διαθέσιμο πλέον -παρά τις γκρίνιες εδώ και εκεί για τα 160kbps συμπίεσης παρ' όλο που έλαχιστοι μπορούν ή έχουν εξοπλισμό που τους δίνει την δυνατότητα να διακρίνουν τις διαφορές-, με ένα πραγματικά πρωτοπόρο τρόπο διάθεσης για τέτοιου μεγέθους συγκροτήματος, και ήδη έχει μεταφορτωθεί στα PCs και mp3 players αυτού του πλανήτη.... (αυτή την στιγμή δεν έχουμε ασφαλείς πληροφορίες για την Ανδρομέδα)

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον πάντως να μάθουμε κάποια στιγμή πόσα "αντίτυπα" (βλ. ξεχωριστά downloads) και
πόσο κατά μέσο όρο πλήρωσε ο κάθε fan /ακροατής / περίεργος / είδα τζάμπα και μπήκα τύπος, κλπ, κλπ, κλπ. Το site του αμερικάνικου περιοδικού PASTE έχει ένα poll επ' αυτού.


Με αυτά και με αυτά λοιπόν, το καινούργιο, έβδομο στη σειρά άλμπουμ και με τίτλο In Rainbows των Radiohead είναι πλέον εδώ. Η πρώτη εντύπωση που πλανάται στο μυαλό μας: ότι είναι αρκετά πιο μινιμαλιστικό αλλά και παράλληλα πιο συνεκτικό (και πιθανώς ανώτερο) από το προηγούμενο Hail To The Thief. Θα βρείτε πάντως άπειρα άρθρα και πρόωρες κριτικές σε sites / blogs /κλπ με ένα search ενώ πολλοί ήδη μιλούν για το καλύτερο άλμπουμ από το OK Computer... Δεν είναι σίγουρο ότι συμφωνούμε, άλλωστε ανήκουμε στην ισχνή - ισχνότατη μειοψηφία που θεωρούσε το Amnesiac ανώτερο του Kid A άρα δεν είναι και σίγουρο ότι θα είμαστε σε άγαστη συμφωνία με τις ορδές των ραδιοκέφαλων fans! θα επανέλθουμε όμως εκτενέστερα στο In Rainbows μετά από αρκετές ακροάσεις... Ας πάμε όμως σε κάτι άλλο.

Ως γνωστόν, το In Rainbows.zip (τι, περιμένατε link? Χα!) που κατεβάσαμε όλοι, πληρώνοντας ή μη, δεν περιέχει αρχεία εικόνων με το artwork προκαλώντας πολλούς να φτιάξουν το δικό τους με την πιο σύνηθη πρακτική να χρησιμοποιούν τo artwork του site In Rainbows (βλέπε φώτο παραπάνω). Μπορείτε πάντως να βρείτε και να δείτε διάφορα δείγματα, που κυμαίνονται από το αστείο μέχρι το εντυπωσιακό, fan made artwork εδώ και εδώ.

Το πιο αστείο σίγουρα είναι αυτό (συμφωνεί και το κλέψαμε από το Pitchfork)...

...ενώ μας άρεσε ιδιαίτερα το παρακάτω μιας και ταιριάζει στο minimal ύφος του album ενώ η κάθετος (/) τονίζει (sic) τον ψηφιακό χαρακτήρα της διάθεσης του στο κοινό (καλά,ε; Τρέμετε art critics, ερχόμαστε!):

Φυσικά σε αναμονή μέχρι τις 3 Δεκέμβρη για την discbox έκδοση (40 λίρες δεν ήταν και λίγες βέβαια!) για να δούμε την άποψη του Stanley Donwood και του ...Dr.Tchock / Tchocky (βλ. Thom Yorke) αλλά και για τα υπόλοιπα καλούδια (bonus disc, κλπ) ενώ (μάλλον) στις αρχές του 2008 θα βγει και σε "κανονική" cd έκδοση στα δισκάδικα.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Radiohead (off.site)
In Rainbows
Τι λένε τα ελληνικά blogs: In Rainbows (Mpouligator search, Sync.gr search), Radiohead (Mpouligator search, Sync.gr search)

1 σχόλιο: