Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Ein

by lkrory21
1


oF Montreal
Hissing Fauna, Are You The Destroyer? (2007, Polyvinyl Records)

Αυτό που φαινόταν ως Γολγοθάς στις 29 Νοεμβρίου σήμερα τελειώνει και οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι αποδείχθηκε πολύ fun!

Δεν μπορούμε παρά να δωσούμε πολλά συγχαρητήρια για την ιδέα στην ...διοργανώτρια άρχη (δηλ. Gone4Sure) και να ευχαριστήσουμε και τον Schottkey για την παρακίνηση για συμμετοχή (thanks, mate!). Το μεγάλο όμως ευχαριστώ ανήκει φυσικά σε όλους (και όλες) που συμμετείχατε μέχρι τέλους με τα καθημερινά σας posts στην διαμόρφωση του blog-ο-top 20, τόσο για τις ωραίες μουσικές που μας πρόσφερατε όσο και για τα ωραία posts που μας παρακίνησαν να ακούσουμε κάποια άλμπουμ στα οποία δεν είχαμε δώσει προσοχή αρχικά.

Thanks again. Άντε και του χρόνου(?)...

Πάμε όμως στους "του Μόντρεαλ"...

Στην επιφάνεια το Hissing Fauna, Are You The Destroyer? είναι ζωηρή, πολύχρωμη, catchy as hell indie pop / rock που αγκαλιάζεται με το funk και που μπορεί να "γεμίσει πίστες" άμεσα και εγγυημένα.

Αυτό είναι το τυράκι όμως που σου πετάει ο Kevin Barnes (και οι φίλοι του) για να σε "τραβήξει" σε ένα πολύ πιο σκοτεινό και χαώδη στιχουργικό κόσμο όπου παρελαύνουν τα του χωρισμού και επανασύνδεσης με την γυναίκα του, άλλες "σχέσεις" ('Bunny Ain't No Kind Of Rider' που προκάλεσε και κόντρα με τον Bradford Cox -αυτός σαν πολύ δεν τριγυρνάει εδώ μέσα τελευταία;- των Deerhunter / Atlas Sound. Ποιός είπε ότι και η US indie σκηνή δεν έχει τις 'τόλμη και γοητεία' στιγμές της?), η ζωή στην Νορβηγία, ναρκωτικά και άλλες πολλές ιστορίες διανθισμένες με άπειρα cultural bits. Κυκλοφόρησε τέλη Ιανουαρίου, έφτασε Δεκέμβρης και ακόμα να φύγει από πικάπς, cd players, mp3 players και playlists. Και αν είμασταν άτυχοι στις 12 Δεκέμβρη, δεν πειράζει, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Και μιας και έφτασε ως εδώ ο Kevin Barnes, ας τον αφήσουμε να μας πει και την δική του 10άδα για το 2007 (via Pitchfork Feature: Guest List: Best 2007):

01. Caribou: Andorra
02. Deerhoof: Friend Opportunity
03. M.I.A.: Kala
04. Robert Wyatt: Comicopera
05. Liars: Liars
06. MGMT: Oracular Spectacular
07. Animal Collective: Strawberry Jam
08. Panda Bear: Person Pitch
09. Fiery Furnaces: Widow City
10. A Hawk and a Hacksaw: A Hawk and a Hacksaw and the Hun Hangar Ensemble

oF Montreal (Official Site)
oF Montreal (Myspace)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου