Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Neun

by lkrory21
9



Devendra Banhart
Smokey Rolls Down Thunder Canyon
(2007, XL Recordings)


Εδώ ο hippie τύπος που είτε αγαπάς είτε μισείς παράφορα - άρχων υποτίθεται της (όχι και τόσο) νέας (πια) freak folk / new weird america ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Το Smokey Rolls Down Thunder Canyon είναι ένα εκτεταμένο άλμπουμ (το 'ουκ εν τω πολλώ το εύ' μάλλον το αγνοεί και καλά κάνει!) 16 τραγουδιών και 70+ λεπτών διάρκειας που πάλι τα ανακατεύει ο φίλτατος D.B. όλα μέσα στο χαρμάνι του: folk, ψυχεδέλεια, 70's αμερικάνικο rock, reggae, ισπανόφωνα, κλπ. Παρ' όλα αυτά καταφέρνει να βγει νικητής για άλλη μια φορά. Βοηθάνε φυσικά και οι ουκ ολίγοι καλεσμένοι μεταξύ των οποίων η Vasthi Bunyan και ο Chris Robinson (βλ. Black Crowes). Ηχογραφημένο στην Topanga Canyon και πραγματικά βγάζει μάτι επ' αυτού σε tracks όπως το "Saved" που θα μπορούσε πολύ άνετα να βρίσκεται στο John Phillips (γνωστό και ως John, The Wolfking Of LA) του John Phillips (βλ. Mamas and the Papas).

Εδώ είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του Devendra. Δεν νομίζουμε ότι έχει πρωτοτυπήσει σε κανένα επίπεδο μουσικό (εδώ που τα λέμε και ποιος το κάνει σήμερα που έχουν ειπωθεί όλα; O fantasmenios ορθά λέει ότι αν έπρεπε να έχουμε μόνο δίσκους που πρωτοτυπούν ούτε top 5 δεν βγάζαμε!) αλλά έχει τέτοιο τσαγανό να το πούμε, στυλ στο πως το κάνει να πούμε, ταλέντο να το πουμε, τέλος πάντως έχει αυτό το "κάτι" που όπως θέλετε πείτε το που ότι και αν παίξει σε κερδίζει απόλυτα. Εμάς μας κέρδισε πάλι, άλλοι συνεχίζουν να τον μισούν θανάσιμα. Anyway...

Έξτρα πόντους φυσικά και για τα πολύ όμορφα άλμπουμ που κυκλοφορεί στην "δική του" Gnomonsong όπως το Can't Go Back των Papercuts (για πολύ - πολύ - πολύ λίγο δεν βρίσκεται αυτό εντός των top 20 μας. Τσεκάρετε το asap) ή το περυσινό ομώνυμο των Feathers. Ε τον μπαγάσα τον Devendra, το κοκκαλάκι της νυχτερίδας έχει - ό,τι και αν κάνει του βγαίνει.

Devendra Banhart (off.site)
Devendra Banhart (Myspace)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου