Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Neunzehn

by lkrory21
19


Tinariwen
Aman Iman: Water Is Life (Independiente)
Συνεχίζει το μη αξιολογικό και με τυχαία σειρά Top 20 του 2007 και φεύγει (hint: προς το παρόν!) από τον Καναδά, διασχίζει διαγώνια τον Ατλαντικό και φτάνει στα χωριά και τους καταυλισμούς των Τουαρέγκ στο Μάλι. Τρίτο επίσημο άλμπουμ για τους πρώην αντάρτες και νυν εκπρόσωπους του αυθεντικού -όσο δεν γίνεται περισσότερο- "ροκ της ερήμου" Tinariwen και ξεχάστε ότι ξέρετε και δεν ξέρετε από τους αμερικάνους εκπροσώπους του "είδους".

Με κάπως πιο προσεγμένη παραγωγή σε σχέση με τα δύο προηγούμενα (Amassakoul 2004 & The Radio Tisdas Sessions 2001) αλλά και πάλι όλα τα στοιχεία του ήχου τους
(πολλές κιθάρες, πολλαπλά φωνητικά, κλπ) που μπλέκει περίφημα το "ροκ", κάποια ανεπαίσθητα reggae στοιχεία και τις παραδοσιακές μουσικές των Τουαρέγκ είναι πάντα παρόντα όπως άλλωστε και η τραχύτητα που απορρέει από την ζωή στην έρημο, τις κακουχίες, τα κατάλοιπα της αποικιοκρατίας και τους πολέμους με τις κυβερνήσεις του Μάλι και της Αλγερίας. Το αποτέλεσμα: ένα "υπνωτικό" άλμπουμ που πιο πολύ το ζεις παρά το ακούς.

Tinariwen (Official Site)
Tinariwen (MySpace)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου