Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Killer (Mis)Quotes!

by lkrory21
"It's amazing how much controversy an utterly non-committal statementcan make about a band that hasn't existed for half a decade..."

Χρήστης από τo GY!BE Yahoo! Group.

Η εξήγηση:
Την αρχή έκανε το Drowned In Sound: Godspeed You! Black Emperor: Iraq war made it impossible to continue όπου αναφέρει εν μέσω αποσπασμάτων από επερχόμενη συνέντευξη του Efrim Menuck (A Silver Mt.Zion, GYBE) την οριστική πλέον διάλυση των καναδών post rockers Godspeed You! Black Emperor (σημείωση: το γκρουπ είναι ανενενεργό εδώ και 4-5 χρόνια αλλά όχι επίσημα διαλυμένο).

Την είδηση αναπαράγει με σωρεία λαθών τo ΝΜΕ: Godspeed You! Black Emperor quit over Iraq, μεταξύ άλλων για την δισκογραφία τους (6 άλμπουμς και EPs???) και ανακαλύπτει μια κυκλοφορία που δεν υπάρχει καν (Tiny Little Hammers!) - μα καλά ούτε στην wikipedia δεν έκαναν τον κόπο να μπουν;), και στην συνέχεια καθ' όλο το Σ/Κ αναπαράγεται σε πλήθος blogs, forums, και σήμερα στο Avopolis (με τα λάθη -δυστυχώς- του NME...), ενώ ανακινήθηκε μετά από απραξία χρόνων η fan mailing list των GY!BE και άρχισαν να μας έρχονται ξανά e-mails από εκεί, τελείως deja vu!

Έρχεται τελικά το Pitchfork σήμερα (Godspeed Still on Hiatus, Not Completely Broken Up) να βάλει τα πράγματα στην θέση τους (και ο πλανήτης ξανάρχεται στην θέση του φυσικά...) μέσω επίσημης αναφοράς ότι οι GY!BE παραμένουν μεν ανενεργοί ("...indefinite hiatus") αλλά όχι διαλυμένοι ως γκρουπ και ότι αν πρόκειται να συμβεί αυτό (δηλ. να διαλυθούν οριστικά) δεν θα είναι εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ(!). Ξεκαθαρίζεται τέλος ότι το όλο θέμα ήταν λάθος αναφορά (misquote) από το Drowned In Sound.

Ίσως δεν έχουν σημασία όλα αυτά μιας και μεταξύ μας, όσο και να αποτελεί ευσεβή πόθο πολλών (και δικό μας φ-υ-σ-ι-κ-ά!), δεν πιστεύουμε οτι οι Godspeed You! Black Emperor πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν στην ενεργό δράση, συναυλιακά ή δισκογραφικά. Τουλάχιστον, προλάβαμε να ζήσουμε την (πραγματική) εμπειρία μιας συναυλίας τους εκείνη την ωραία βραδιά του Ιούνη πριν 5 συναπτά έτη σε ένα κατάμεστο όσο ποτέ άλλοτε Gagarin.

Links:
Godspeed You! Black Emperor (CST Records)
Godspeed You! Black Emperor (Brainwashed)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου