Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Review δίσκου χωρίς να τον ακούσεις?

by lkrory21
Έχουν δει πολλά τα ματια μας στην εγχώρια και ξένη έντυπη και "ηλεκτρονική" μουσική "δημοσιογραφία": απλές αντιγραφές δελτίων τύπου, αντιγραφές άλλων κριτικών, περίτεχνα λογοτεχνίζοντα κείμενα που δεν λένε λέξη επί της ουσίας του δίσκου και άλλα πολλά.

Το αμερικανικό MAXIM όμως πρωτοτύπησε (ή τουλάχιστον αυτοί πιάστηκαν στα πράσα!)κάνοντας κριτική στον καινούργιο δίσκο των Black Crowes με τίτλο Warpaint (δίνοντας του 2 1/2 αστέρια και γράφοντας λίγο πολύ ότι είναι μια από τα ίδια) χωρίς ο συντάκτης του εν λόγω review να ακούσει παρα μόνο το single του δίσκου, αφού δεν είχαν μοιραστεί τα promos του δίσκου.

Όταν ο manager των Black Crowes ζήτησε τα ρέστα ορίστε η απάντηση του περιοδικού:

"Of course, we always prefer to hearing music, but sometimes there are big albums that we don’t want to ignore that aren’t available to hear, which is what happened with the Crowes. It’s either an educated guess preview or no coverage at all, so in this case we chose the former". Τα σχόλια φυσικά δικά σας.

Περισσότερα για αυτή την περιέργη ιστορία εδώ (από το Tiny Mixtapes) και εδώ η πλήρης απάντηση του manager των Black Crowes.

Το δικό μας "educated guess preview" για το Warpaint πάντως λέει ότι: "η εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικών στοιχείων και effect σε συνδυασμό με τις προφανείς επιρροές από Autechre και Boards Of Canada σηματοδοτούν την με άνεση μετεξέλιξη με μεγάλες αξιώσεις των Black Crowes από το 70s classic rock στην κλασική early - mid 90s electronica ενώ σίγουρα χρήζουν μνείας οι ethnic πινελιές χάρη στα samples βουδιστικών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών από την Βιρμανία". Μήπως διαφωνείτε;

UPDATE: Τελικά το Maxim μπορεί και δημοσιεύει κριτικές όχι μόνο σε άλμπουμ που δεν έχουν ακούσει οι συντάκτες του αλλά και σε αυτά που δεν έχουν ολοκληρωθεί καν (!!!) όπως το Nigger του Nas. Μαγικό! Δείτε σχετικό post της NY Post! Μήπως να αφήνανε τα reviews δίσκων και να βάζαν περισσότερο γυμνό;

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου