Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Άσπρο Ουράνιο Τόξο...

by lkrory21
Τους (τον... δηλαδή!) White Rainbow του Adam Forkner δεν τους είχαμε πάρει γραμμή τι μέρος του λόγου είναι πριν δούμε σε κάποιο από τα Top 20 των bloggers ...last years(!!) το άλμπουμ Prism Of Eternal Now (Kranky, 2007) και μας κινήσει την περιέργεια. Όποιος blogger ήταν (παίζει βαρεμάρα ακόμα και για το στοιχειώδες search!) - σε κάθε περίπτωση thanks a lot έστω και καθυστερημένα, ήταν μια ευχάριστη ανακάλυψη!

Ψάχνοντας λίγο τα πεπραγμένα του Adam Forkner ανακαλύψαμε, πέρα από το γεγονός ότι μάλλον αγνοεί το αρχαιοελληνικόν (βεβαίως - βεβαίως) "ουκ εν τω πολλω το ευ" και έχει έναν μεγάλο όγκο έργου με το ψευδώνυμο White Rainbow αλλά και άλλα, πέσαμε στα δύο περυσινά CD-Rs περιορισμένης κυκλοφορίας που είχε κυκλοφορήσει μέσω της ανεξάρτητης States Rights.
To πρώτο ονομάζεται Sun Shifts (2007, States Right) και περιλαμβανει ένα μόλις ομώνυμο track διάρκειας 66' 29'' και το δεύτερο ονομάζεται Sky Drips Drifts (2007, States Right) και ουσιαστικά είναι ένα κομμάτι χωρισμένο σε πέντε tracks - ιδεατές ενότητες εκτεταμένης διάρκειας (απο 10 παρά κάτι έως 18+ λεπτά). Αν έχετε υπόψιν σας τον ήχο του Prism Of Eternal Now , φανταστείτε το σε λίγο πιο "οργανικό" / ψυχεδελικό τόνο και σε συνδυασμό με τους τίτλους και την διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριών, αντιλαμβάνεστε τι θα ακούσετε.

Ομολογουμενως όμως τα εν λόγω CD-Rs (και ειδικά το πρώτο - Sun Shifts) κινούνται όμορφα σε αυτό το μάλλον πολυφορεμένο στυλ, ξέρετε τώρα: ambient / drone / ψυχεδελικό jam με μπολικά "φυσικά" όργανα αλλά και ταυτόχρονα ηλεκτρονική υφή. Αν ισχύει επίσης το "τσιτάτο" που είχαμε ακούσει(;) ή διαβάσει (;) κάπου ότι η ambient μουσική πετυχαίνει τον στόχο της όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν οι ήχοι που ακούς έρχονται από τα ήχεια ή από το περιβαλλον (ή καπως έτσι!), τότε ειδικά το Sun Shifts πετυχαίνει απίστευτα το στόχο του.

To Sun Shifts έχει εξαντληθεί ήδη αλλά αν παραγγείλετε το Sky Drips Drifts, αν όλα αυτά σας φάνηκαν θελκτικά(!), από την αντίστοιχη σελίδα της States Rights σας το παρέχουν και το πρώτο ως δώρο σε mp3. Not bad. Εδώ κατεβάζετε ως δείγμα σε mp3 (περίπου 15ΜΒ) το 'Sun Shadow Drifter' από το Sky Drips Drifts.

Για την ιστορία ας αναφέρουμε εδώ ότι ο πολυπραγμών Adam Forkner τριγυρνάει μαζί με την Honey Owens (βλ. Valet, πολύ καλό επίσης το τελευταίο πόνημα της Naked Acid) και άλλους της Kranky ομήγυρης(!) ως μέλη των Atlas Sound του φίλτατου Bradford Cox (βλ. και Deerhunter) που περιοδεύουν το ντεμπούτο Let The Blind Lead Those Who Can See But Cannot Feel (συστηνόμενο ανεπιφύλακτα!).

Links:
Sun Shifts (album page on States Right Record site)
Sky Drips Drifts (album page on States Right Record site)
White Rainbow (myspace)
White Rainbow (off. site)
Kranky Records (off. site)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου