Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Notes From The Digital Underground #43

by lkrory21
H σειρά posts N.F.T.D.U. που ασχολείται με τις netlabels και την "ελεύθερα" (και ...νόμιμα! χμ!) διανεμόμενη μουσική μέσω του internet συνεχίζει την πορεία της παρά τα μεγάλα διαστήματα απραξίας. Αυτό σε περίπτωση που ...ανησυχούσατε!

Σήμερα πάντως θα παρουσιαστούν δύο διαφορετικές σχετικά πρόσφατες κυκλοφορίες (η μια βέβαια είναι από το 2006!) που "ανακαλύψαμε" το τελευταίο διάστημα σε αυτό το αχανές και γενικά ανεξερεύνητο τοπίο. Από τα σπάνια ακουστικά κομψοτεχνήματα στον χώρο των netlabels όπου βασιλ
εύει η ηλεκτρονική μουσική και δη η IDM και η ambient. Για πάμε λοιπόν...

1. Protestant Work Ethic - Turned, And Turning EP (2007, 12Rec 045)


Πίσω από το όνομα Protestant Work Ethic "κρύβεται" ο βιεννέζος Simon Usaty. Το παρόν net EP στην 12 Rec περιλαμβάνει 7 ακουστικά τραγούδια χαλαρής μελαγχολικής indie folk τραγουδοποιίας (κάποια είναι instrumental) που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από πιο "προβεβλημένα" κανονικά άλμπουμς του είδους. Ακούστε το 'Weather Side' (mp3 -256kbps, 6,5ΜΒ) -ίσως το καλύτερο του "δίσκου" αν και κανένα δεν υστερεί ιδιαίτερα-, "ψηθείτε" και κατεβάστε ολόκληρο το EP (direct download zip, 54MB).

Links:
Turned, And Turning EP (12Rec page)

Turned, And Turning EP (Archive.org page)
Protestant Work Ethic (Myspace)

2.Inlets - Vestibule EP (2006, Luvsound, luv012)


Αυτό το EP είναι λίγο παλαιότερο και όχι πολύ μακριά από τον ήχο των P.W.E. παραπάνω αν και πιο κοντά στα αμερικάνικα πρότυπα του είδους. Άλλωστε ο Sebastian Krueger που είναι πίσω από το ψευδώνυμο Inlets είναι κιθαρίστας στους indie rockers / folksters My Brightest Diamond, που έκαναν κάποιο θόρυβο με το όμορφο ντεμπούτο τους, Bring Me The Workhorse (2006, Asthmatic Kitty) πριν δύο χρόνια.

{άσχετο αλλά παρεπιπτόντως οι My Brightest Diamond είναι πάρα πολύ και live! Αν τους πετύχετε κάπου μην τους χάσετε. Επίσης τον Ιούνη κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο A Thousand Shark's Teeth}.

Στο Vestibule έχουμε πάλι έτσι χαλαρό ακουστικό κλίμα (bedroom fidelity!) αλλά μουσικά είναι λίγο πιο πολυποίκιλο μιας και πρώτον ο S.K. χρησιμοποιεί διάφορα επιπλέον όργανα (κλαρινέτο, κλπ) και δεύτερον συμμετέχουν και διάφοροι άλλοι μουσικοί π.χ. άλλα μέλη των MBD όπως η Marla Hansen (συμμετέχει και στην μπάντα του Sufjan Stevens), κλπ. Κάλιο αργά παρα ποτέ για να ανακαλύψετε και εσείς αυτό το EP (direct download zip, 38MB) από την αμερικάνικη(;) netlabel LuvSound και αν θέλετε δείγμα, ορίστε το γλυκύτατο 'See Her, Seer' (MP3, 4,1MB).

Links:
Vestibule EP (Luvsound page)
Vestibule EP (Archive.org page)
Inlets (myspace)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου