Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Δάρνακες ο Θησαυρός!

by lkrory21
Αν και υπάρχουν από το 2002 ως συγκρότημα και έχουν βγάλει ήδη έναν δίσκο με τίτλο Virgo στην Ano Kato Records, πέρα από το όνομα τους δεν γνωρίζαμε και τίποτα άλλο για αυτήν εδώ την 10μελη μπάντα που ακούει στο όνομα Δάρνακες από την Βόρεια Ελλάδα (Θεσ/νικη, Σέρρες, Κατερίνη, κλπ) και οι οποίοι έπαιξαν εχθές βράδυ (Σαβ. 12/4/2008) στο Gagarin ως support των βερολινέζων 17 Hippies στα πλαίσια του ΓΑΙΑ Φέστιβαλ.

Η εμφάνιση τους όμως αποδείχθηκε πολύ δύνατη και το (οκ, πολυφορεμένο τα τελευταία έτη από πάρα πολλές μπάντες εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας!!!) mix από βαλκανικά / παραδοσιακά / ska / rock /κλπ κέρδισε εύκολα τους (λίγους) παρευρισκομενους σε σημείο που θεωρήσαμε ότι οι 17 Hippies θα έπρεπε να ήταν πάρα πάρα πολύ καλοί για να τους "ξεπεράσουν" (για την ιστορία: ήταν παρα πολύ καλοί και οι Γερμανοί).

Τέλοσπάντων, ένα από τα τραγούδια που μας έκαναν τρομερή εντύπωση στο εν λόγω live των Δαρνάκων ήταν ένα απίθανο και πρωτότυπο medley του 'Schism' των Tool με το 'Ελενάκι' (παραδοσιακό σμυρνέικο - καρσιλαμάς σε μακάμ σαμπάχ σύμφωνα με το Kithara.vu)!!! Μπορείτε να το 'κατεβάσετε' παρακάτω σε μια demo εκτέλεση από την σελίδα τους στο Myspace για να πάρετε μια ιδέα, αν και μάλλον "υπολείπεται" σε ατμόσφαιρα και δύναμη σε σχέση με την ζωντανή εκτέλεση!

Δάρνακες - Schism / Ελενάκι Medley (mp3, 128kbps, 4,14MB)

Και αν ενδιαφέρεστε για το τι σημαίνει η λέξη Δάρνακες, αναφέρεται στους κατοικους μιας ομάδας χωριών στις Σέρρες (Δαρνακοχώρια) και υπάρχουν αρκετές απόψεις για την ετυμολογία της όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Links
Δαρνακες (Myspace)


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/4/08 2:22 μ.μ.

    megalos enthousiasmos gia to tipota i diki mou apopsi..
    arxisan kala alla i allegro ektelesi kommatiwn pou milane gia nekrous kai tafous(poludouri klp) kai poso mallon to pantrema tou clandestino me to elliniko kommati pou mou diafevgei mou thymise fragosyriani apo locomondo..
    par'ol' afta epaiksan merika wraia kommatia, opws to teleftaio pou den eixe logia (tous paei kalutera)

    den eixa skopo na sxoliasw tous darnakes, epsaxna apla ena review gia tous 17 hippies, alla frikarw pou grafeis oti "itan para polu kaloi KAI oi germanoi".
    apla den sygrinontai.kai einai logiko otan exoun istoria 14 xronwn.i proswpopoiisi kai i ennoia tis mpantas.oloi mazi, akoustikan kai fanikan oloi, akoma ki an to koino itan ksenerwto den ptoithikan kai sto telos eniwthes oti mporeis na tous plisiaseis kai na tous peis oti malakia sou katevei polu apla giati irthan dipla sou kai ginan dikoi sou.
    to simantikotero vevaia gegonos einai pws sta dika mou aftia to ixitiko apotelesma olwn aftwn twn organwn itan oti artiotero exw akousei pote epi skinis.
    ma kala sou arese i diaskevi apo tool?:s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν thanks για το μακροσκελέστατο σχόλιο. Κατα δέυτερον δεν είναι ανάγκη να αρέσουν όλα σε όλους-ες, έτσι; Ούτε να συμφωνουμε όλοι κατανάγκην. Η αποψη πάντως που εκφέρεις για τους Δάρνακες σεβαστή και με λογικά επιχειρήματα.

    Οι 17 Hippies ήταν εξίσου ή και περισσότερο καλοί αν θες (ειδκά το κλείσιμο όπως αναφέρεις και εσύ που ήρθαν δίπλα μας) απλά το ποστ είχε σκοπό πιο πολύ να σταθεί στο περίεργο medley που εσένα δεν σου άρεσε (αν κατάλαβα καλά!) αλλά σε ετούτα εδώ τα μέρη έκανε μεγάλη εντύπωση.

    Ξέρεις τι λένε άλλωστε:

    One man's treasure is another man's junk (ή κάπως έτσι!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ikrory θα τους ήθελα με λιγότερη ποικιλία στα είδη που πειράζουν, πιο περιορισμένο ήχο.

    @ανώνυμος
    φυσικά και δεν συγκρίνονται οι δύο μπαντες μεταξύ τους.δε μιλάμε για απορρυπαντικά και τεστ για το ποιό κάνει τα λευκότερα λευκά (αχ αυτή η άτιμη η ανθρώπινη φύση που ψάχνει πάντα για ανταγωνισμό και συγκρίσεις...)

    και να εξηγήσω ότι (εξαιρώντας το schism-ελενάκι που απο άποψης ρυθμού που περιέχει 5/8,6/8,7/8 & 9/8 δεν έχει την παραμικρή σχέση με το one drop των Loco ούτε καν αισθητικά σαν ήχος) δεν υπάρχει καμία allegro εκτέλεση ούτε στο "γλέντι" της Πολυδούρη (απλά είναι παιγμένο σε μια σχετικά γρήγορη ταχύτητα) και ο "τάφος" στο δεύτερο μέρος που εισάγεται από τα πνευστά μόνο ματζόρε δεν είναι.
    το αν δε σου άρεσαν με γεια σου με χαρά σου ούτε εμένα μ΄αρεσουν όλα.

    συμφωνώ 100% για τους 17 ότι ήταν τρομερά άρτιοι, μπαντάρα, μουσικαράδες και αν τους γνωρίσεις και από κοντά πολύ προσγειωμένα και φιλικά άτομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή