Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Killer Quotes #21: Περί Συνθήκης της Λισσαβώνας ο λόγος!

by lkrory21
"I voted no on behalf of every other european who wasn't given a chance to vote."

Ιρλανδός χρήστης στο σημερινό 'Have You Say" στο site του BBC με ερώτηση για το δημοψήφισμα που έγινε χθες στην Ιρλάνδια (μόνη χώρα από τις 27 της ΕΕ) για την επικύρωση της Συνθήκης της Λισσαβώνας. Δεν έχουμε παρά να τον ευχαριστήσουμε όπως και όλους τους υπόλοιπους-ες Ιρλανδούς-ες που ψήφισαν ΌΧΙ (αφού κατά φαινόμενα για φούντο πάει - Thanks mates!) μιας και όντως στους υπόλοιπους Ευρωπαίους δεν μας δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής και απόφασης.

Και το ζήτημα δεν είναι αν είναι καλή ή όχι η Συνθήκη, αν βελτιώνει ή όχι τα πράγματα, αν μειώνεται το "δημοκρατικό έλλειμα", κλπ. Μπορεί ναι, μπορεί όχι, μπορεί λίγο, κλπ. Το ζήτημα είναι ότι δεν μας ρωτάνε. Σχεδόν ποτέ. Και μετά προβληματίζονται γιατί όποτε βγαίνει κάτι απο ΕΕ σε δημοψηφισμα σε οποιοδήποτε κράτος - μέλος παίρνει τα... σσσσσ! Ε, λογικό δεν είναι;


Όσο για το ...όψιμο ενδιαφέρον του Γιωργάκη για δημοψηφίσματα, ας του υπενθυμίσει κάποιος ότι όλες σχεδόν οι αναθεωρήσεις ευρωπαϊκών Συνθηκών από το 1986 και δώθε επί (Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚ έλαβαν χώρα και μας "φορέθηκαν" με το ζόρι. Μήπως θυμάται κανείς κανένα δημοψήφισμα; Χα χα χα! Επιπλέον πάω στοίχημα ότι έχω και δεν έχω ότι αν ήταν κυβέρνηση τα πρασινάκια, περί δημοψηφίσματος δεν θα γινόταν ούτε καν αναφορά. Μόκο. Οπότε, George - ase ta sapia!


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου