Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Pinch ...me!

by lkrory21
Μπορεί η πρώτη μέρα (13/6/2008) του Synch να άφησε μια "έτσι και έτσι" γεύση με τους Holy Fuck (φυσικά!), Yo La Tengo, Liars (ακόμα καλύτεροι από την τελευταία φορά που τους είδαμε) και Vladislav Delay να ξεχωρίζουν (εκείνα τα ραμολί που αποκαλούνται ακόμα Happy Mondays -αντί για Sad Fridays- τι τα θέλανε?) αλλά το σκηνικό που στήθηκε στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη χθες (14/6/2008) ήταν εντυπωσιακό.

Στον πανέμορφο αυτό χώρο -που κακώς δεν χρησιμοποιείται εν γένει για live & dj sets μικρού / μεσαίου βεληνεκούς- η αρχή έγινε με τον Peverelist (ωραίος αλλά πολύ νωρίς και με ελάχιστο κόσμο), την σκυτάλη ανέλαβε ο Headhunter (αρχίσαμε να "ζεσταινόμαστε") και ο "ψυχρός εκτελεστής" (γερμανός γαρ και τρισέγγονος του Βίσμαρκ, έτσι;) Moritz Von Oswald (βλ. Basic Channel, Rhythm & Sound, κλπ) έδωσε το έναυσμα για το πάρτυ με "καυτό" dub (όλων των ειδών!).

Έτσι, ο ξανθομπούμπουρας Pinch, αφού ανεβαίνοντας "προσκύνησε" τον Moritz Von Oswald,...

...κατάφερε να μας "στείλει" με ένα dj set (από δικά του μέχρι Kromestar και δεν συμμαζεύεται!) που έκανε τους παρευρισκόμενους να ζητήσουν και δύο encores (!!!) και ήταν (ως τώρα) η καλύτερη εμφάνιση για όλο το φεστιβάλ!

Πάντως γενικά αυτή η ιδέα του ιθυνόντων αντί να έχουν μια ακόμα κανονική μέρα στην Τεχνόπολη με όλα αυτά τα ονόματα αντί να τα "σκορπίσουν" στα χαζο-clubs της Αθήνας μάλλον...αποτυχημένη μας φάνηκε. Μιας και δεν πήγαμε αλλού μετά το Μουσείο (είχαμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε - Happy Birthday Ε!), δεν γνωρίζουμε πως πήγαν τα διάφορα events αλλά δεν μπορούμε να εννοήσουμε την βασική ιδέα από πίσω. Ή καμιά βλακεία τύπου "να απλώσουμε το Synch στην πόλη" θα ήταν (που θα δούλευε αν στήνανε σκηνές στην πολή με free events τύπου Ήμερας της Μουσικής αντί να θέλουν να μας στριμώξουν στα Motel, κλπ) ή θα φοβήθηκαν την προσέλευση του κόσμου λόγω Εθνικής (κακώς, όπως αποδείχτηκε - μπράβο ...Αντώνη!). Anyway...

Για να δούμε τι θα γίνει και σήμερα...

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Φώτος:
1. Ο έτερος ξανθομπούμπουρας Headhunter και με σαγιονάρα παρακαλώ
2. Ο πάντα σοβαρότατος (και με πουλοβεράκι!!!) Moritz Von Oswald
3. Αλλαγή βάρδιας: Ο Pinch τα λέει με τον ...μεντορά του!
4. Pinch



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου