Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Νταγκλαντές...

by lkrory21
Αυτό το άψογο λογοπαίγνιο, κλεμμένο από φίλο, μεταξύ των λέξεων 'ντάγκλα' και Μπαγκλαντές (!!!) φτάνει ίσως για να περιγράψει με μία λέξη την κατάσταση που μπορεί να σας βυθίσει το ολοκαίνουργιο, δεύτερο στην σειρά ή τρίτο αν μετρήσετε και το Ali.Cali Tucky (2004, Galaxia Records) ως Brightblack, άλμπουμ των εκ του Νέου Μεξικού προέρχομενων Brightblack Morning Light με τίτλο Motion To Rejoin (2008, Matador Records).

To παρόν άλμπουμ λοιπόν έρχεται δύο χρόνια μετά το ομώνυμο (και επίσης πολύ καλό) του 2006 - που είχε καταφέρει μάλιστα να φτάσει στους επιλαχόντες για τα 20 καλύτερα άλμπουμ για ετούτο εδώ το ρημάδι blog και για να λέμε την αλήθεια δεν έχουμε καταλάβει γιατί ετούτη εδώ η μπάντα (βάλτε καλύτερα ντουέτο) δεν τυγχάνει μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας! Anyway...

To ντουέτο των Rachael Hughes και Nathan Shineywater που αποτελούν τους Brightblack Morning Light παραδίδουν στο Motion To Rejoin εννέα tracks (μαζί με το κάτω του λεπτού 'Introduction') υπνωτικής, μεθυστικής και ενίοτε σκοτεινής ψυχεδελό -γκοσπελο - φολκ (!!) ή αλλιώς southern music (όπως αρέσκονται οι ίδιοι να την αποκαλούν) γεμάτη πνευστά, rhodes πιάνακια, χαλαρά ριφάκια στις κιθάρες, ωραία ατμοσφαιρικά γκόσπελ δεύτερα φωνητικά και ψιθυριστά lead vocals που αποκλείεται να μην σας κάνουν να ..."κάνετε κεφάλι" ακόμα και αν θα είστε τελείως "ξενέρωτοι" όταν θα το ακούτε!

Επιπλέον δε μπορείτε να έχετε και τις οικολογικές σας ανησυχίες πλήρως καλυμμένες μιας και το άλμπουμ ηχογραφήθηκε αποκλειστικά και μόνο με ρεύμα από φωτοβολταϊκά στοιχεία. Όπως άλλωστε δηλώνουν περίτρανα και περήφανα και οι ίδιοι: Anti Corporate, Anti Nuclear, Anti Coal - Recorded With 4 Solar Panels For Matador Records NYC ενώ γενικά πρεσβεύεται ας πούμε και η επιστροφή στην φύση γενικά στο άλμπουμ. Πάντως σε γενικές γραμμές το Motion To Rejoin συνεχίζει περίφημα (αν όχι καλύτερα!) τα του ομώνυμου προηγούμενου άλμπουμ και σας προτείνουμε να του ρίξετε τουλάχιστον μια ...αυτιά (!!!).

Απολαύστε εδώ το 'Hologram Buffalo' σε ένα κλασικού τύπου ψυχεδελικό video (μέσω Youtube)...



...ενώ ως ακόμα ένα δείγμα από το Motion To Rejoin (2008, Matador Records) το ά - ψ - ο - γ - ο southern / folk / gospel-influenced 'Oppressions Each' σε mp3:

Brightblack Morning Light - 'Oppressions Each'
(mp3)

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
BrightBlack Morning Light (off. site)
BrightBlack Morning Light (Myspace)
BrightBlack Morning Light (Matador Records)

Φώτος:
1.Από το site της Matador Records.
2.Το εξώφυλλο του Motion To Rejoin.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου