Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Gloria Esperanza Montoya...

by lkrory21
Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψη μας -κάλλιο αργά παρά ποτέ δεν λένε όμως;- αυτό το περυσινό άλμπουμ των εκ του Οντάριο ορμώμενων The Acorn με τίτλο Glory Hope Mountain στην Paper Bag Records και ομολουμένως μας άρεσε πάρα πόλυ. Για την ιστορία ας αναφέρουμε εδώ ότι οι Acorn υπάρχουν από το 2003 ως γκρουπ ενώ έχουν κυκλοφορήσει άλλο ένα άλμπουμ και 2 EPs.

To Glory Hope Mountain είναι ένα σαφώς καλοφτιαγμένο και ενίοτε συγκινητικό κλασικό βορειοαμερικάνικου ύφους indie / folk / rock δισκάκι, πότε ηλεκτρικό πότε όχι και με πολύ ωραία φωνητικά.


Μάλιστα είναικαι concept άλμπουμ αφού (χοντρικά) αφηγείται την δύσκολη ζωή της μητέρας του βασικού συνθέτη της μπάντας, Rolf Carlos Klausener, το όνομα της οποίας μάλιστα (βλέπε τίτλο του post) μεταφράζει και βάζει ως τίτλο του άλμπουμ.

Το Glory Hope Mountain περιλαμβάνει λοιπόν δώδεκα όμορφα μελωδικά tracks ότι πρέπει για το φθινόπωρο (που δεν έχει έρθει!), από το εναρκτήριο 'Hold Your Breath' μέρχι το ακροτελέυτιο "όλα - θα - πάνε - καλά" 'Lullaby (Mountain)'. Για να μην λέμε πολλά - πολλά, αν σας αρέσουν οι Fleet Foxes, το In Ear Park των Department Of Eagles ή οι Akron / Family.. βουρ στο ψητό!


Δείτε εδώ το video για το 'Flood Pt.1' ("the hook for Flood pt. 1 may be the melody of the year" γράφουν στο Have You Heard, βλ.παρακάτω) μέσω Youtube:



...ενώ μπορείτε να ακούσετε 6 τραγούδια από το GHM από το session που έκαναν τον Μάη του 2008 για το site Have You Heard (κάτι σαν το Daytrotter με βάση την Ατλάντα όμως), τα οποία μπορείτε να "κατεβάσετε" είτε μεμονώμενα είτε όλα μαζί σε zip.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
The Acorn (off.site)
The Acorn (Myspace)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου