Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Shora and Yndi ...who?

by lkrory21
"Αμφότεροι αποτελούν σπουδαία μέλη της κοινότητας του Post-Rock και από τα σημαντικότερα ονόματα της Γηραιάς Ηπείρου! Έρχονται για 1η φορά στην Ελλάδα πάνω στην καλύτερη στιγμή τους και με ολοκαίνουρια επερχόμενα άλμπουμ στις αποσκευές τους. Οι Ελβετοί Shora έχουν στο ενεργητικό τους το περίφημο Malval, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του είδους εντός της τελευταίας 10ετίας, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους απολαύσει κανείς live γιατί οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο. Οι Βρετανοί Yndi Halda μόλις τέλειωσαν την Αμερικανική περιοδεία τους και ο πρόσφατος δίσκος τους σκοτώνει! Αναμένεται να είναι μια μοναδική βραδιά, ένα δυσεύρετο double bill – δυναμίτης που δύσκολα χάνεται..."

(από το δελτίο τύπου της Alterground για την επερχόμενη συναυλία των Shora και Yndi Halda)

Παρντόν η ομήγυρις για την ασχετοσύνη μας και ας πούμε εκ των προτέρων ότι, ναι, μια συναυλία δεν τιμάται όπως πχ ένα κιλό πορτοκάλια ( 1κιλο = 1€, 2κιλά=2€, κλπ, κλπ)...

...αλλά...

...32/35 ευροπουλάκια ζεστά εν μεσώ οικονομικής κρίσης (sic) δεν είναι κομματάκι πολλά για δύο ονόματα τόσο μικρού βεληνεκούς που δεν τα γνωρίζαμε καν πριν να ανακοινωθούν από την φίλτατη Alterground ότι έρχονται στα μέρη μας και όταν π.χ. οι Mogwaι -για να μείνουμε στον ίδιο μουσικό χώρο- τιμώνται 33€*;

Μικρού βεληνεκούς όχι ποιοτικά ή μουσικά αλλά εμπορικά και όσον αφορά την αναγνωρισιμότητα, για να εξηγούμαστε, έτσι;!

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!



* Και τα 33€ για Mogwai πολλά είναι! Οι συγκεκριμένοι έχουν παίξει και με 5€ εν Ελλάδι to 2005 σε φεστιβάλ ΣΥΝ!


.

3 σχόλια:

  1. Τα μεγαλύτερα ονόματα που δεν έχετε ξανακούσει...

    στο εξωτερικό τέτοιες συναυλίες παίζονται και δωρεάν...εδώ τα σκάνε κανονικά!!! έλεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μην κάνουμε καν φίλε River τον κόπο να δούμε με πόσα θα παίζουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή σε άλλες χώρες κουτόφραγκων... και όχι large βαλκάνιων ανοιχτοχέρηδων!

    Ξέρουμε εκ των προτέρων τι θα λαβράκια θα βγούν... Εδώ στο blog τα έχουμε σχολιάσει πολλαπλώς τέτοια φαινόμενα εισιτηρίων με κόστος πάνω από το 100 - 150% (και παραπάνω ακόμα!) σε σχέση με τις τιμές Ευρώπης που δεν δικαιολογούνται κατά την γνώμη μου. Βλέπε προσφατα και παλαιότερα posts με τις περιπτώσεις των Fuck Buttons, Kaiser Chiefs, Buzzcocks κλπ, κλπ, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/1/09 10:28 μ.μ.

    Δυστυχώς οι διοργανωτές πατούν συνήθως στο "δεν χανεται" για να φάνε τα φράγκα του κόσμου. Αν ο κόσμος όμως τσιμπάει είναι άξιος της τύχης του.

    Ένα παράδειγμα, φίλος, άνεργος (τότε), έσκασε 90 ευρώπουλα για να πάει να δει τους αγαπημένους του Rolling Stones. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι η συναυλία της Μαντόνα.

    Αλλά σε όλο αυτό δυστυχώς παίζει ρόλο και η νοοτροπία "ήμουν και εγώ εκεί", η οποία μάλλον εξευτελίζει την ίδια τη μουσική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή