Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Ασυννέφιαστο Σάββατο...

by lkrory21
Σήμερα το βράδυ είναι ίσως η μεγαλύτερη στιγμή για την αυτοκέφαλη ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος και οι φέροντες ως Χ.Ο. το θρήσκευμα με την παλαιού τύπου ταυτότητα ή αυτοπροσδιοριζόμενοι ως τέτοιοι θα την γιορτάσουν όπως πάντα με την μεγαλύτερη κατάνυξη (5 λεπτά πριν τις 0:00 έξω από την εκκλησία, 5 λεπτά μετά τις 0:00 ήδη καθισμένοι στο τραπέζι για μαγειρίτσα!).

Anyway, προς το παρόν σήμερα είναι μια τρομερή ανοιξιάτική και ασυννέφιαστη μέρα - οπότε τι καλύτερο και τι πιο ταιριαστό τραγούδι από τον ομότιτλο αντίστοιχο "ύμνο" του αιδεσιμώτατου Josiah Kelly Alwood (1828 - 1909), περιπλανόμενου ιερέα και κύρηκα της εκκλησίας των ...ενωμένων αδελφών (ευαγγελιστές ...μάλλον!) στο Ohio κατά τον 19ο αιώνα, και μάλιστα σε δύο βερσιόνς!

Μία ωραία country εκτέλεση και ίσως η πιο γνωστή στους "rock κύκλους" δια χειρός Willie Nelson από το 1973 και η παλαιότερη αλλά εξίσου (ή και πιο πολύ!) ενδιαφέρουσα αργόσυρτη "υπνωτική" gospel από Staple Singers από τις προ-Stax μέρες τους, εκεί γύρω στα 1961 για την Vee-Jay.

Willie Nelson - 'Uncloudy Day' (mp3)
The Τροublemaker, 1973

The Staple Singers -'Uncloudy Day' (mp3)
Glory! It's The Staple Singers, 2002

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!


Links:
Uncloudy Day Lyrics (Cyberhymnal.org)

Φώτο: 1.Τοπίο στο "Άγιον Όρος" (Α.Γ.) 2. J. K. Alwood γύρω στα 1889.




.

1 σχόλιο:

  1. EveofDes(in an ultimate summer mood)18/4/09 12:54 μ.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=3IHpkFOwSEk

    Εγώ for no reason ξύπνησα και είχα αυτό στο κεφάλι μου και την εικόνα της καλύτερης ντίσκο του Αιγαίου αν με πιάνεις!!!
    Cheers

    ΑπάντησηΔιαγραφή