Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Black Meteoric Star

by lkrory21
Στα αρχαία χρόνια του παρόντος blog, ειχαμε ασχοληθεί με το πολύ καλό The Days Of Mars (2005) των Delia Gonzalez & Gavin Russom που είχε κυκλοφορήσει από την DFA. Εκτοτε χάσαμε τα ίχνη τους αλλά απ' ότι φαίνεται "τα χώρισαν τα τσανάκια τους" και ο φίλτατος Gavin έχει πλέον νέο project μόνος του ως Black Meteoric Star.

Στo ομώνυμο ντεμπούτο του ως Black Meteoric Star (που μόλις κυκλοφόρησε απο την DFA) ο Gavin (που στην παραπάνω φώτο μοιάζει λες και μόλις τον συνέλαβαν για ένοπλη ληστεία!!!) αφήνει πίσω του την 70s beatless synth-prog ambient-ίλα της προαναφερθείσας συνεργασίας με την Delia (που αξίζει να αναζητήσετε επίσης) και ρίχνει μια μια πολύ ενδιαφέρουσα, καλοφτιαγμένη "βουτιά" σε 80s proto acid house ηχοτοπία, με χρήση αναλογικών keyboards της εποχής,κλπ και με όλα τα αντίστοιχα μουσικά τερτίπια μαζί σε μια αδυσώπητη, σχεδόν υπνωτική επαναληπτικότητα ("Repetition is music" και έτσι!) που το φτάνει στα όρια της ψυχεδέλειας. Το βάζεις να παίξει και πραγματικά σε "ταξιδεύει" αν και έχουμε την εντύπωση ότι μάλλον θα λειτουργεί (δεν έχει δοκιμαστεί, που άλλωστε;) άψογα και στο ...dancefloor ή καλύτερα σε καμιά εξοχή όπως τα παλιά τα χρόνια... ;-)

Προς το παρόν απολαύστε ένα fan made βίντεο για το 'Dominatron'...



..ενώ μπορείτε να "κατεβάσετε" ως δείγμα την 12" version του 'Death Tunnel' που ανοίγει τον δίσκο:

Black Meteoric Star - 'Death Tunnel' (12" Version)
[mp3]

Α! Να μην παραλείψετε (όχι δηλαδής ότι θα πάθετε τίποτε αν δεν το κάνετε!) να τσεκάρετε το πολύ περίεργο αλλά και πολύ ωραίο mix που έχει φτιάξει ο Gavin Russsom με διάφορες μουσικές (από Mahavishnu Orchestra και Kate Bush μέχρι παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές του κόσμου) για το βρετανικό 20 Jazz Funk Greats.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Gavin Russom (Myspace)
DFA Records (Off.Site)




.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου