Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ή το τσιγάρο ή εγώ;

by lkrory21
Καλό μήνα σε όλους-ες και ειδικά στους καπνιστές-στριες καθώς από σήμερα τίθονται σε ισχύ τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος.

Τωρα, αυτός ο συρφετός μέτρων που άφηνει ουκ ολίγα παραθυράκια, περιθώρια για διαβουλεύσεις, κλπ (χώρια τις δυσκολίες επιβολής τους) μάλλον δύσκολα θα εφαρμοστεί στην χώρα του ...Πασχάλη Τερζή και του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε τσόκαρο"(φανταστειτε άμοιρη σερβιτόρα να πει σε βλαχοελληναρά να σβήσει το τσιγάρο σε μπαρ! Χα!) -στην χώρα που όπως έχει ειπωθεί εύστοχα παλαιότερα δεν χρειάζονται νέοι νόμοι απλά ένας που να υποχρεώνει στην τήρηση των ήδη υπαρχοντων(!!!)- αυτά τα λέει καλύτερα και το Μπι-μπι-σι.

Τέλος πάντως ημίμετρα είναι εν γένει. Μπορεί σε αυτά εδώ τα μέρη να καπνίζουμε ωσάν πούστηδες εεεε ...αρειμανιως (Politically Correctness Police) αλλά είμαστε αναφανδόν (μπαρδόν?) υπέρ της ολικής απαγόρευσης -χωρίς παραθυράκια και αήδιες- σε ΌΛΟΥΣ τους κλειστούς δημόσιους χώρους, χώρους διασκέδασης, χώρους εργασιας, κλπ. Όσες φορές πάντως βρεθήκαμε εις τας Ευρώπας και σε χώρες όπου ισχύουν τέτοια μέτρα (Αγγλία, Ιρλανδία, κλπ) δεν πάθαμε και τίποτα... Ίσα-ίσα καθάρισε και το πνευμόνι λιγουλάκι.

Άλλωστε το ότι απεμπολούμε προσωρινώς ότι πιστεύουμε και είμαστε υπέρ μέτρων τύπου "κράτους - γκουβερνάντας" (nanny state) που ξέρει αυτό τι είναι καλό για σένα μπας και το ελαττώσουμε έστω, δεν δείχνει πόσο άτιμη και διαβολική κωλοσυνήθεια είναι;

-Αφεντικό, βάλε ένα αρμόδιο άσμα να φύγουμε.
-Ορίστε! Μου βούτηξες τον αναπτήρα ρε αλήτη;

Oasis - 'Cigarettes And Alcohol'
Definitely Maybe, 1994



Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!



.

2 σχόλια: