Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

xx...

by lkrory21
Πολύς ο ντόρος για τους The xx από το νότιο Λονδίνο (μάλιστα, λέει, προέρχονται από το ίδιο σχολείο / περιοχή που έβγαλε επίσης τους Hot Chip, Four Tet, Burial, κλπ - Εκεί να στείλετε τα παιδιά σας!) και το ντεμπούτο τους με τίτλο xx που κυκλοφορεί ήδη εις τας Ευρώπας από την Young Turks.

Εντάξει όχι άδικα μιας και το 40 λεπτών / 11 τραγουδιών δισκάκιο είναι μια καλή συρραφή από indie / dream pop, shoegaze, μια ιδέα ηλεκτρονικά τερτίπια, κλπ και από πάνω boy/girl φωνητικά. Όχι δηλαδή κάτι που δεν έχουμε ακούσει -ειδικά τα τελευταία χρόνια- αλλά εντάξει είναι καλοφτιαγμένο, καλοπαιγμένο και σε πολλαπλά ακούσματα εως και αρκούντως κολλητικό το xx. Not bad at all!

Για να πούμε όμως την αμαρτία μας, μάλλον... απολαύσαμε πιο πολύ τις τρεις αλλοπρόσαλλες αλλά επιτυχημένες διασκεύες που κάνουν σε Kyla ('Do You Mind'), Aaliyah ('Hot Like Fire') και Womack & Womack ('Teardrops') στο bonus cd του άλμπουμ -που μπορείτε να το βρείτε αν το αγοράσετε μέσω της Rough Trade και μόνο.

Και για το λόγου το αληθές, βρείτε παρακάτω το 'Teardrops' στην εκτέλεση τόσο των The xx όσο και των Womack & Womack που ο υπογραφών πρωτογνώρισε 20 χρόνια πριν μέσα από μία διπλή συλλογή με τίτλο Hits 9, σπονσοραρισμένη από τον Αθήνα 9.84 και με cult "αυτοκόλλητο" με την φράση: "Ο δίσκος που διαφημίζεται στην τηλεόραση"(!!!) παρακαλώ. Αμ πως;!


The xx - 'Teardrops' [mp3]
xx, 2009

Womack & Womack - 'Teardrops' [mp3]
Conscience, 1988

Κατά τα άλλα, ορίστε και τα video των 2 singles που έχουν βγάλει ως τώρα οι xx για περαιτέρω γνωρίμια:

The xx - 'Crystalized'
xx, 2009



The xx - 'Basic Shape'
xx, 2009



Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
The xx (Myspace)
The xx (Off.Site)
The xx (Wikipedia)

Φώτο. 1: Το εξώφυλλο του xx. 2:Τμήμα από το εξώφυλλο της συλλογής Hits 9 (1989).



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου