Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Drinking horchata at #1!

by lkrory21
Κατευθείαν στο #1 του Billboard η τετράδα των Vampire Weekend με το δεύτερο άλμπουμ τους Contra, ρίχνοντας στο #3 την Ke$ha (ή.... Χέ$ha που λέει και η EveOfDes) του 'Tik Tok'  (που έχει ρεκόρ downloads από γυναίκα καλλιτέχνη) και αφήνοντας στο #2 την σκωτσέζα νοικοκυρά του 'Britain's Got Talent'.


Όχι και άσχημα για μια μπάντα που είχαμε δει πριν δύο χρόνια χρειαζότανε (λέμε τώρα) το προμοτάρισμα από MGMT με αυτοσχέδιο banner και εμφανιζότανε στις 2:30 τα ξημερώματα στο Primavera (και όχι στις "κεντρικές" σκηνές) όπως θα θυμάστε οι πιστοί τρεις αναγνώστες του παρόντος blog. Από δω και πέρα -αν συνεχίσουν έτσι βέβαια- healdiners μόνο η συμπαθέστατη μπάντα από το "Μεγάλο Μήλο". Not bad...


Ευτυχώς όλα αυτά δεν στέκονται στον αέρα αλλά στο σύντομο αλλά ουσιαστικό Contra που μόλις κυκλοφόρησε, δεν απομακρύνεται μεν από τα χνάρια του ομώυμου ντεμπούτου της μπάντας αλλά από την άλλη -ευτυχώς- δεν είναι και ακριβώς "μια από τα ίδια". Οπότε μπράβο στα παιδιά! Αμφιβάλλω σφόδρα ότι δεν έχετε ακούσει το Contra ή έστω κάποια από τα τραγούδια του (π.χ. το 'Horchata' που δίνοτανε δωρεάν από την μπάντα) αλλά ορίστε το επίσημο πρώτο video ('Cousins'):

Φυσικά το άλμπουμ έχει ακόμα καλύτερες στιγμές όπως το εξαίρετο και καλύτερο του δίσκου 'Giving Up The Gun' ("I heard you play guitar down at a seedy bar where skinheads used to fight; Your Tokugawa smile and your garbage style used to save the night...") ή το 'Diplomat's Son' (η αναφορά στον -ΘΕΟ- Joe Strummer είναι παραπάνω από προφανής), κλπ.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Vampire Weekend (off.site)
Vampire Weekend (Myspace)


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου