Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

R.I.P. Bobby Charles

by lkrory21
Πέθανε σε ηλικία 71 χρονών στο σπίτι στην Νέα Ορλεάνη ο συνθετης - τραγουδοποιός Bobby Charles (κατά κόσμον Robert Charles Guindry). Πατέρας του λεγόμενου Swamp Pop, συνθέτης του rock'n'roll ύμνου 'See You Later Alligator' (Bill Halley ), του 'Walking to New Orleans' του Fats Domino και δεκάδων άλλων hits για διάφορους καλλιτέχνες και συγκροτήματα από τα τελη της δεκαετίας του '50 μέχρι σήμερα (χώρις να έχει καν διδαχθεί μουσική), "κολλητάρι" των The Band (συμμετείχε και στο περίφημο Last Waltz), έχει ηχογραφήσει με τον Neil Young, κλπ αλλά πρακτικά άγνωστος καθως ο ίδιος προτίμουσε να ζει στην αφάνεια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τη ζωή και τα πεπραγμένα του φίλτατου Bobby Charles στο αντίστοιχο άρθρο του nola.com).


Αλλά και χωρίς όλα τα παραπάνω, θα άξιζε να τον ενθυμούμαστε μόνο και μόνο για το ανυπέρβλητο (και πολυαγαπημένο σε ετούτα εδώ τα μέρη) r'n'b / swamp pop ντεμπούτο LP του από το μακρινό 1972 με τίτλο το όνομα του που ηχογραφήθηκε με την βοήθεια του Rick Danko (The Band) και του John Simon (παραγωγός των The Band) και με την συμμετοχή του Dr.John.  Και όπως λέει εύστοχα και το All Music Guide το Bobby Charles είναι: "It's a true hidden gem of blue-eyed soul, Southern R & B, and early '70s roots rock (and early-'70s singer/songwriterism, for that matter)" και αν δεν το έχετε υπ' όψιν σας , εσείς χάνετε!

Παρακάτω ακολουθεί ένα δείγμα από το σπουδαίο αυτό άλμπουμ με τίτλο 'Grow Too Old'. Αν σας θυμίζει κάτι, είναι γιατί το διασκεύασε και ο τιτανοτεράστιος Joe Strummer ως 'Silver and Gold' στο Streetcore (2003)




Μαζεύεται σιγά - σιγά η μεγάλη μπάντα στον ουρανό κατά πως φαίνεται...

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Bobby Charles (All Music Guide)
Bobby Charles (Wikipedia)




.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου