Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

[Halt]

by lkrory21
Ο ολλανδός αλλά κάτοικος Βερολίνου κιθαρίστας / συνθέτης Bram Stadhouders είναι μόλις 23 χρονών αλλά έχει ήδη πέντε κυκλοφορίες στην πλάτη του στον χώρο της πειραματικής / αυτοσχεδιαστικής / post jazz μουσικής (ο ίδιος αποκαλεί στο site του το στυλ παιξιματος του atmospherotronic) είτε σόλο είτε ως ντούετο με τον drummer Onno Govaert είτε τέλος με την εξαμέλη μπάντα του Brad Stadhouders Korps.
Πρόσφατα εμφανίστηκε και στην χώρα μας κάπου στα Σεπόλια σε ένα από τα ενδιαφέροντα events της Guerilla Cinematography (σε συνεργασία με την Tilt Recordings) και εκεί ήρθε στα χέρια μας το τελευταίο του cd με τίτλο Halt. Δεν έχω ακούσει τις υπόλοιπες κυκλοφορίες του συμπαθέστατου Bram (εκτός από κάποια mp3 που παίρνεις δώρο αν κάνεις join στην mailing list του) αλλά το εν λόγω άλμπουμ είναι αρκούντως συμπαθές. Εννέα ατμοσφαιρικές συνθέσεις συνολικής διάρκειας 50 λεπτών όπου τον πρώτο ρόλο έχει η ακουστική κιθάρα του Bram μέσα σε ένα χαλαρo ambient electronics background.
Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από το παρακάτω video όπου ο Bram αυτοσχεδιάζει με άξονα τα δύο πρώτα tracks ('Paying Attention' / 'Imaginary Musicians') του Halt (fyi, κάπως έτσι έπαιξε και στην Αθήνα).

Brad Stadhouders - Live in Livermore Falls, Maine, USA.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Bram Stadhouders (official site)
Bram Stadhouders (Myspace)

Φώτος: 1.Bram Stadhouders (via Myspace) 2.Το εξώφυλλο του Halt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου