Τρίτη 4 Μαΐου 2010

[Μαζί]

by lkrory21
Κατέφθασε επιτέλους το πέμπτο άλμπουμ της καναδέζικης μπάντας, λέγεται Together και είναι γεμάτο, όπως πάντα, απολαυστική indie power pop που ενσωματώνει και αρκετά 70s soft rock στοιχεία και στις πρώτες ακροάσεις η εντύπωση που μου δημιουργήθηκε είναι πως "ζωηρεύουν" κάπως τα πράγματα σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ (Challengers, 2007).
Πάντως, τα οκτώ(!) μέλη της μπάντας -με προεξάρχοντες βέβαια την Neko Case, τον Dan Bejar και AC Newman- βρίσκονται και πάλι σε μεγάλη φόρμα στα 12 καλογραμμένα pop στην καρδιά τραγούδια του άλμπουμ και πραγματικά "κεντάνε" έκαστος στον ρόλο του ενώ ιδιαίτερη μνεία σαφώς αξίζει και η Kathryn Calder (ανιψιά του τελευταίου) που ξεκίνησε το 2005 ως αντικαταστάτρια της Neko για τα live αλλά όσο περνάει ο καιρός έχει όλο και πιο βασικό ρόλο (βλέπε 'Sweet Talk, Sweet Talk' στο παρόν άλμπουμ ή το 'My Shepherd' παρέα με την Neko).
Στο Together συμμετέχουν και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι όπως ο Will Scheff (Okkervil River), Zach Condon (βλ.Beirut), η Annie Clark (St.Vincent), τα πνευστά των Dap-Kings, κλπ που προσθέτουν στον ήχο των New Pornographers χωρίς να τον "υπερφορτώνουν".  Πέρα από τα ήδη γνωστά tracks όπως το 'Your Hands (Together)' που δινόταν για δωρεάν download και το 'Crash Years' ως τώρα ξεχωρίζω τα 'Silver Jenny Dollar' και 'Valkyrie In The Roller Disco'. Αλλά νομίζω ότι οι επόμενες ακροάσεις θα αποκαλύψουν και άλλα "καλούδια" όπως είθισται με αυτήν την μπάντα αφού παρά τον θεωρητικά εύληπτο ήχο τους  οι απανωτές ακροάσεις φωτίζουν τα  μυστικά των συνθέσεων ων Bejar/Newman. Προς το παρόν, ορίστε και το tracklist...

01.Moves
02.Crash Years
03.Your Hands (Together)
04.Silver Jenny Dollar
05.Sweet Talk, Sweet Talk
06.Valkyrie In The Roller Disco
07.My Shepherd
08.If You Can't See My Mirrors
09.Up In The Dark
10.A Bite Out Of My Bed
11.Daughters Of Sorrow
12.We End Up Together

...ενώ μπορείτε να το ακούσετε ακόμα ολόκληρο το Together σε stream μέσω του NPR ή να δείτε το συνοδευτικό video του 'Your Hands (Together)' (via Spinner):

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:

Υ.Γ.#1. Να δω πότε θα βγάλει κακό άλμπουμ αυτή η μπάντα... 
Υ.Γ.#2. Τυχεροί όσοι-ες πάνε Primavera φέτος γιατί οι NP εμφανίζονται εκεί! Κλαψ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου