Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

[The Evolution Of Bass]

by lkrory21
Πολύ καλό τελικά το χθεσινό From Dub To Dubstep στο Bios, έστω και άν όπως συμβαίνει στον εν λόγω χώρο αυτα τα events ξεχνάνε να ξεκίνησουν αλλά και να τελειώσουν (ή αυτό μας πειράζει γιατί ψιλομεγαλώσαμε πια;). Η προσέλευση δε συμπαθητική αλλά λίγη για event τετοιου βεληνεκούς και με τέτοια πληθώρα ονομάτων(+ την λογική τιμή 15/18 ευρώ) - ο Haunted Dancehall εύστοχα σχολίασε για το ίδιο event στο Λονδίνο η ουρά στην εισοδο θα έκανε γύρο το τετράγωνο. Από την άλλη βέβαια όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει όταν το Bios "τιγκάρει" όποτε δεν μας χάλασε και τόσο αυτό.
Για αρχή η προβολή του αρκετά ενδιαφέροντος ντοκυμαντέρ για το dubstep με τιτλο BassWeight στον πάνω όροφο του χώρου. Ξεκινώντας από τους δρόμους και τα council estates του Croydon και φτάνοντας μέχρι το Αμστερνταμ, το Σάο Πάολο και το Τόκυο, μας έδειξε την πορεία του εν λόγω genre καθώς ξεπηδούσε από τα απομεινάρια του UK Garage ενώ συμμετέχουν πρωτεργάτες του είδους (Skream, Benga, Kode9, Digital Mystikz, The Bug, κλπ), η Mary Ann Hobbs αλλά και μκρότερα ονόματα. Πολύ αστείες οι σκηνές με Skream και Benga που μας αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων πως το dubstep παραλίγο να ονομαστεί... "raggage" ("sounds like a disease").
H υπόλοιπη βραδιά κύλησε αναμενόμενα με μουσικάρες, αρκετές μπυρες και ακόμα πιο πολύ χορό. Anna Mystic με το πάντα εγνωσμένης ποιότητας reggae / dub (και από επτάιντσα) dj set της, ο Professor Skank μετά του βοκαλίστα του με πιο ζωηρό και "ζωντανά"  dub / dancehall, αψεγάδιαστη instrumental reggae από την θρυλική (και λίγα λέω) μπάντα των Upsetters με τον Scientist (που από μακριά και με την πετσινιά που φόραγε έφερνε λίγο του... Jay-Z!) να αναλαμβάνει την κονσόλα και το live dubbing -έπαιξαν μεταξύ άλλων το 'Money Money' (Horace Andy) και το 'Exodus' (Bob Marley)-. 

Και για την συνέχεια τα dj-sets: ο Pinch -που κοντεύει να γίνει resident dj στο Bios, δεν μας χαλάει όμως- "πήρε κεφάλια" για άλλη μια φορά με το σετ του(όπως πάντα μόνο βινύλια) ενώ τα ίδια έκανε και ο Mala που ξεκίνησε με καθαρόαιμη reggae για να το γυρίσει σε dubstep ενώ τους δύο τελευταίους συνόδευε έξοχα με απολαυστικότατο live mc'ing o Sgt.Pokes. Κάπου εκεί όμως είχε πάει 4:30 οπότε κ σήμανε η ώρα της αποχώρησης από το Bios αφού κόντεψα να κλεισω οκτάωρο (μεροκάματο κανονικό δλδ!). 
Ωραία πράγματα δηλαδή και αυτό που μου έμεινε είναι και μια ακόμα μεγαλύτερη προσμονή για το Scientist Launches Dubstep Into Outer Space που κυκλοφορεί στις 6/12 από την Tectonic Recordings του φίλτατου ξανθομπούμπουρα Pinch. Μέχρι τότε, "τσιμπήστε" άφοβα άλλο ένα δωρεάν mp3 από τον δίσκο:
Αυτά προς το παρόν... 
...See Ya In The Pit!


Φώτος: 1.O Skream σε σκηνή από το Bassweight. 2."The Evolution of Bass" artwork (via Bios) 3. Το εξώφυλλο του ...Launches Dubstep Into Outer Space.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου