Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

[Rival Dealer]

by lkrory21
Αν κατάλαβα καλά από τα σχόλια φίλων και γνωστών και από αυτά που γράφονται στα ίντερνετς εδώ και εκει, το Rival Dealer EP που κυκλοφόρησε προχθές από την Hyperdub πρέπει να είναι η πρώτη κυκλοφορία του William Bevan που "ραγίζει" το γυαλί της ως τώρα καθολικής αποδοχής, ε;

Προσωπικά είμαι ακόμα στις πρώτες ακροάσεις (και ως συνήθως ο Burial στριμώχνει πολλά και εδώ βρίσκονται όλα, θόρυβος/κρακς από βινύλιο, "βροχή", πειραγμένα samples από φωνητικά, κλπ) αλλά σίγουρα είναι αυτό που στο χωριό μου λέμε "grower" μετά το αρχικό WTF?! (ναι, και αυτό το λέμε στο χωριό μου) ειδικά για το σχεδόν pop τρίτο κομμάτι που κλείνει το EP 'Come Down To Us' και προφανώς κεντρικό track αφού και τα δύο προηγούμενα ('Rival Dealer', 'Hiders') κλείνουν με το αντίστοιχο vocal sample ("Come down to us").

Παρεπιπτόντως την θεωρία που πόσταρε χθες ο φίλτατος Narita στο δικό του blog -"[...] από εκεί και πέρα η θεωρία λέει πως ο burial κάπου στο 2008-9 εκεί που είναι να κυκλοφορήσει το lambeth πεθαίνει και εκεί αλλάζουν όλα. ο kode9 διαχειρίζεται τα άπειρα samples των 30δευτερολέπτων που αφήνει πίσω του ο bevan και κονομάει πατώντας στον μύθο και το μάρκετινγκ του ακατέργαστου πρωτότυπου στυλ των νέων κυκλοφορίων."- δεν την είχα ξανακούσει αλλα θα την ασπαστώ, έχει κάτι απο συνομωσιολογία που μ' αρέσει. #kanenasfourtet λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου