Κυριακή 24 Μαΐου 2015

[Headbanging In The Mirror]

by lkrory21

Ducktails - 'Headbanging In The Mirror' [Official Video] 
St.Catherine, 24.7.15, Domino Records

Πάει καιρός από τότε που οι Ducktails του Matt Mondanile (βλ. επίσης Real Estate) από το New Jersey ήταν ένα one-man project και το FACT τον χαρακτήριζε poster boy της "hypnagogic pop", είχε έρθει και από τα μέρη μας εκείνη την περίοδο.

H στροφή ξεκίνησε με το Ducktails III: Arcade Dynamics (2011). Τώρα μένει στο Los Angeles, oi Ducktails ηχογραφούν για την Domino, "τουράρουν" με πενταμελή μπάντα πλέον (πάνε αυτά) και παίζουν ωραία χαλάρη indie pop με τις πιο πειραματικές αναζητήσεις που είχε στην αρχή ο Matt να έχουν υποχωρήσει στο (πολύ) βάθος.

Ισχύει σχεδόν ότι είπα πριν λίγο καιρό και στο Season 6 Episode 25 @ Poplie.eu και για τους Vetiver του Andy Cabic (κυκλοφόρησαν νέο δίσκο και αυτοί νωρίτερα μες στην χρονιά), η indie pop που παίζουν αμφότεροι δεν ανακαλύπτει τίποτα νέο, δεν προσθέτει τίποτα καινούριο στο είδος αλλά είναι όμορφη, καλοφτιαγμένη και μπορεί να σε συντροφεύσει περίφημα τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου (ή και της νύχτας σου). Μερικές φορές αυτό είναι όλο που θες  από την μουσική, απλά να σου κρατάει ωραία συντροφιά.

Το 'Headbanging In The Mirror' παραπάνω είναι το πρώτο single από το επερχόμενο St.Catherine και συνοδεύται από ένα υπέροχο βίντεο - βόλτα στην Νότια Καλιφόρνια.γυρισμένο από την Rose Schlossberg (εγγονή του JFK και της Jackie λέει το Pitchfork).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου